Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

roeiprotocol per 11 mei

Geplaatst op 10-05-2020  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Bestuur

T GIET OAN!

Ja, we kunnen weer het water op, maar nog zeer beperkt! Fase 2 van de corona-crisis is aangebroken en we kunnen vanaf maandag 11 mei weer allemaal het water op, onder strikte voorwaarden. In de afgelopen dagen mocht de jeugd alweer gaan roeien.

Het bestuur heeft een protocol opgesteld waar alle voorwaarden duidelijk in staan en waar al onze leden zich aan moeten houden. De 1-persoonsboten (skiff, C1 en Smal Weesp) mogen weer 'gewoon' gebruikt worden onder de vastgestelde regels. Voor andere boten is de eis tot anderhalve meter afstand ingewikkelder. Het protocol geldt voor de rest van de maand mei en is zowel afhankelijk van verdere ontwikkelingen als van jullie zeer gewenste feedback via ruutseb.[antispam].@rvweesp.nl.

Ten behoeve van ons aller gezondheid, maar met name van die van onze kwetsbare leden, moeten we aan alle voorwaarden voldoen die hieronder vermeld staan. Bij niet-naleving grijpt het bestuur in, de sanctie is een maand schorsing en dus een verbod om op de club te komen of te roeien. Lees dus goed de voorwaarden waaraan wij ons allemaal moeten houden. Het bestuur evalueert eind mei hoe ons protocol uitpakt en zal daarvoor input vragen van al onze leden. Dat kan tot wijzigingen in het nu geldende protocol leiden.

Protocol per 11 mei 2020

De voorwaarden waaronder we weer voorzichtig kunnen starten:

Terrein

Begin altijd met thuis je handen wassen! Houd altijd 1,5 m afstand. Als je het terrein op wilt om al dan niet te roeien, moet je eerst thuisin het afschrijfboek kijken hoeveel boten gereserveerd zijn op welke tijden. Als je komt om te roeien moet je thuis al de boot reserveren en aangeven met wie je gaat roeien. Er mogen maximaal 30 leden tegelijk op het terrein inclusief clubhuis zijn. Je mag het clubhuis en daarmee het terrein alleen binnen via de voordeur. Er zijn looprichtingen aangegeven. Je verlaat het terrein altijd via het hek aan de rechterkant (vanaf de straat gezien).

Gebouw

Bij binnenkomst door de voordeur ga je meteen in de werkplaats linksaf, daar kun je -voordat je enig materiaal beetpakt – opnieuw je handen wassen, afdrogen met papier van de rol, en daarna ontsmetten met de gel. Er komt binnenkort een ontsmettingszuil bij de voordeur met een bewegingssensor zodat je niets hoeft aan te raken om je handen te ontsmetten. Dan niet terug, maar rechtdoor door het deurtje naar de C1-loods en dan door de loodsdeuren naar buiten. Zo is er eenrichtingsverkeer en is het makkelijker om 1,5 m afstand te houden.

De kantinefaciliteiten blijven gesloten. De bovenverdieping en Toko blijven dus dicht. Helaas dus voorlopig nog niet gezellig  koffie drinken na het roeien… Toiletten in kleedkamers zijn bereikbaar, maar maak voor en na gebruik alles wat je aanraakt en aangeraakt hebt schoon.  Gebruik de kleedkamers verder niet, kom al in roeikleding naar de club. Na het roeien is er verder helaas nog geen gezelligheid, koffie of iets dergelijks. Verlaat de club via het zijhek naast de wherryloods.

Boten

Gebruik het afschrijfsysteem thuis, meld de boten ook thuis af. Op de club zijn de computers afgesloten.

De skiffs en C1’s kunnen weer zoals normaal door diegenen die daarin zijn afgeroeid worden afgeschreven en gebruikt.

Voor de rest van de gladde vloot wordt het ingewikkelder. Roeiplaatsen zijn minder dan  anderhalve meter uit elkaar. In de 8 (Wesopa) en de gladde 4-en (Delphine , Liefde) kan daarom niet worden geroeid. Alle gladde 2-en (Albatros, Roskam, II Regenten, III Regentessen, Stormvogel) kunnen alleen door huisgenoten worden gebruikt.

Voor de C-boten geldt het volgende: de Smal Weesp, de Nes en de Muiden kunnen alleen door huisgenoten worden gebruikt. In de Smal Weesp kan wel solo worden geroeid. De overige C-boten kunnen alleen door minder dan het gebruikelijke aantal roeiers worden gebruikt.

Reserveer een C-boot pas als je ook de rest van de bemanning hebt geregeld en vul dan meteen ook de naamcodes van je mederoeiers in. Voor de inlooproei gelden iets andere afschrijfregels.

Boot handling

Bij het in en uit het water brengen van boten kunnen we niet met drie of vier roeiers bij de boeg en bij het roer tillen, maar moeten we ons verspreiden over de lengte van de boot en daarbij niet recht tegenover elkaar gaan staan. Een tekening voor de juiste tilwijze hangt geprint op de club. En help elkaar een handje met het tillen, omdat de boten minder roeiers zal hebben en boten veel te zwaar zijn om met de eigen beperkte ploeg alleen te tillen.

Hoewel we met schone handen beginnen, moeten we naast het gebruikelijk schoonmaken en afdrogen van de boten, bovendien met een desinfecterend sop alles wat we beetgepakt hebben (de handels, riemen, bootranden en voetenbordknoppen) extra schoonmaken. Alle benodigde spullen zijn op de club aanwezig. Maak de riemen schoon op het vlot.

Inlooproeien

Omdat met de beschreven inzet van boten slechts zo’n 25 roeiers in C-boten het water op kunnen, willen we het aantal ‘inlopers’ reguleren, om mensen niet ter plekke teleur te moeten stellen. We denken aan het instellen van een inloop-whatsapp-groep waarin belangstellenden zich de avond van te voren aanmelden. De beheerder van de groep (vrijwilligers nog gezocht!) houdt dan bij hoeveel gegadigden er zijn en kijkt alvast naar een botenindeling. Eventueel coördineert zij/hij dat bij een te groot aantal er een ‘tweede ronde’ komt, anderhalf uur later.  

Ook zal er met te weinig roeiers per boot wellicht (iets) minder ver worden gevaren. 

We vragen de Instructiecommissie wat onder de geldende regels een verantwoorde aanpak kan zijn om de lessen weer op te pakken.

Voor wedstrijdtrainingen kan in overleg met- en goedkeuring van het bestuur een specifieke afspraak gemaakt worden.

We gaan met dit protocol - waar we geen ervaring mee hebben - een paar weken van start. Heel graag jullie aller medewerking hier voor. We hebben zoveel mogelijk conform alle hygiëne-en ruimtelijke maatregelen het clubhuis en het terrein ingericht. We zullen één en ander op werkbaarheid en knelpunten evalueren. We willen graag in de komende twee weken van iedereen die in die periode geroeid heeft een evaluatie per mail ontvangen via ruutseb.[antispam].@rvweesp.nl.

Het bestuur wenst alle leden na deze roeiloze periode heel veel gezond roeiplezier!
 
Met vriendelijke groet,  


Roeivereniging Weesp



Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

De laatste nieuwsberichten:

Proeflessen

Datum: 20 maart 2024

ALV 19 april

Datum: 18 maart 2024

Landelijke Opschoondag

Datum: 07 maart 2024

De Eem is weer in de vaart.

Datum: 06 maart 2024

Verslag bestuursvergadering

Datum: 14 februari 2024

Start-up skiff 1 mei

Datum: 27 januari 2024

Skiff-instructie

Datum: 27 januari 2024

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis