Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Content banner 015

Vereniging

Onze vereniging is opgericht op 10 mei 1978 in Weesp en heeft haar botenhuis op een mooie locatie aan de Vecht. Wij beschikken over een grote verscheidenheid aan boten waaronder skiffs, wherries, C-boten, een boord-vier en een acht. Bij onze vereniging kun je volgens een professionele methode leren roeien in deze boten. Roeien is het hele jaar, zomer én winter, mogelijk.

Algemeen

De Roeivereniging Weesp is gehuisvest in een rijksmonument, eigendom van de gemeente Weesp en gebouwd in 1936 als zwembad naar ontwerp van de toenmalige gemeentearchitect Kors Breijer. Een prachtig pand direct gelegen aan de Vecht gekenmerkt door z’n houtbouw met een rietenkap over twee vleugels en een hoger uitgebouwd middenstuk. In de beide vleugels van het gebouw is een groot deel van de vloot ondergebracht. Naast het pand staan twee prachtige molens. De vereniging ligt aan de zuidkant van Weesp even buiten het oude centrum en is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets of trein.

Leden

De vereniging kent een gestage groei van haar leden met een toename van 10 tot 20 leden per jaar. Het grootste deel van de leden is recreatief roeier, d.w.z. een of twee keer per week kilometers roeien op de Vecht. Daarnaast is er een aantal wat meer sportieve roeiers: lange afstanden roeien met tussendoor een enkele wedstrijd. Bij een groeiende jeugdafdeling is er een grote belangstelling voor het wedstrijdroeien.

Alle leden zijn verplicht enkele keren per jaar een activiteit te doen voor de vereniging. Dit kan varieren van het meehelpen bij wedstrijden en andere evenementen, het geven van instructie, het draaien van bardienst, meewerken aan het onderhoud van de vloot, terrein of het botenhuis.

 

 

Film over 40 jaar RVW:


 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 21 juni 2022

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis