Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Content banner 014

Lid worden

Wil jij ook roeien op het mooiste roeiwater van Nederland? Bij Roeivereniging Weesp kun je volgens een professionele methode leren roeien in vele verschillende boottypes. Je kunt het hele jaar roeien, in de zomer én winter.

Roeien is een van de mooiste sporten: je gebruikt al je spieren, het vergt veel techniek en je bent buiten in de natuur. Weesp heeft zowat het mooiste roeiwater in Nederland. Roeien kun je doen vanaf je 10e, tot ver in de 80!

Proeflessen

Roeivereniging Weesp biedt voor alle nieuwkomers die nog geen of nauwelijks roeiervaring hebben, drie proeflessen aan tegen een vergoeding (klik hier). Er kan per betaalverzoek of op de dag zelf met pin betaald worden op de vereniging. De proeflessen duren een uur en zijn in een C4x of wherry roeiboot.

De proeflessen zijn bedoeld om te ervaren of het roeien iets voor jou is. Voorwaarde is dat je kan zwemmen. De proeflessen worden in het vroege voorjaar en eind van de zomer georganiseerd.  Zie voor data de agenda op de website. Om een botenindeling te kunnen maken willen we graag dat je je inschrijft voor een of meerdere proeflessen door een mail te sturen naar dilwuein.[antispam].@rvweesp.nl.

Meer informatie over proeflessen vind je hier.

Hoe verder?

Na de proeflessen of als je geen proeflessen wenst, kunt je ervoor kiezen om door te gaan met de wekelijkse instructielessen.  Als niew lid moet je jezelf dan wel aanmelden (zie hieronder). De instructielessen starten kort na de proeflessen en duren een klein jaar. Dan doe je examen in een C4 roeiboot in zowel het roeien als sturen. Slaag je hiervoor, dan mag je zelfstandig gaan roeien in bepaalde boottypen.

Net als alle andere activiteiten zijn de instructeurs vrijwilligers. We verwachten dat je, ijs en weder dienende, iedere week verschijnt op de instructielessen. De lessen zijn vrijdagavond 19.00-21.00 en als het donker wordt op zaterdag 11.00-13.00 uur.  De andere groep is op zondag 11.00-13.00 uur.  (de tijden kunnen op aangeven van de instructiecommissie aangepast worden)

Na voldoende ervaring kun je verder de instructie in voor 1 persoons boten of gladde boten.

Heb je wél roeiervaring, dan overleggen we graag met jou en de examencommissie wat de handigste manier is om jou te verwelkomen binnen de vereniging.

 Omdat de vereniging drijft op vrijwilligers vinden we het fijn als jij  je ook af en toe je wilt inzetten.

 

Contributie

Besluit je (na de proeflessen) lid te worden, dan betaalt je contributie en een éénmalig entreegeld (klik hier voor meer informatie). De contributie loopt gelijk met het kalenderjaar. Als je halverwege het jaar lid wordt, betaalt je dus voor de resterende kalendermaanden van het lopend jaar.

 

Lid worden Roeivereniging Weesp

Je kunt je aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier, mocht je nog vragen hebben? Neem dan gerust contact op met de ledenadministratie via eitartsinimdanedel.[antispam].@rvweesp.nl

Inschrijfformulier

Voor nieuwe leden hebben we ook veel handige informatie in een boekje beschreven (klik hier).

Jeugdlid worden

Enthousiaste jeugdleden en instructeurs zetten zich volledig in om de jeugd uit de omgeving kennis te laten maken met roeien. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Commissie Jeugdroeien (neieordguejeissimmoc.[antispam].@rvweesp.nl).

Jeugdsportfonds

 De Gemeente Weesp heeft zich in 2012 bij het Jeugdsportfonds aangesloten. Dat is goed nieuws. Kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een financiële ondersteuning vanuit dit fonds en zo lekker doorgaan met hun favoriete sport.  Aanvragen om een kind te laten sporten via het Jeugdsportfonds lopen alleen via de site www.Jeugdsportfonds.nl. Op de genoemde site is meer informatie te vinden voor ouders, aanvragers (intermediairs), sportverenigingen en gemeenten waar het Jeugdsportfonds vertegenwoordigd is.

 

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 31 oktober 2023

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis