Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Summerschool van start

Geplaatst op 19-08-2020  -  Categorie: Instructie  -  Auteur: Redactie

20-08-19-summerschoolVanmorgen (19 augustus) was er voor het eerst dit jaar weer een Summerschool voor leden die al een tijd (of heel lang) roeien en graag weer eens wat tips krijgen voor wat betreft houding en techniek. Om daarna nóg prettiger in de boot te zitten en geleidelijk te proberen lang ingesleten fouten te verbeteren.

De cursus bestaat uit het eerst observeren van de roeiers in een C1 of single wherry. Dan, na overleg over eventuele verbeterpunten volgen filmopnames en een nabespreking. De filmpjes worden vervolgens via Whatsapp toegestuurd; het geheel neemt ongeveer twee uur in beslag. In principe moet dit voldoende zijn om even voort te kunnen, juist voor ervaren roeiers kost het veel moeite om iets te corrigeren dus je moet er echt de tijd voor nemen om het in je systeem te krijgen.

Los van het opfrissen van de roeitechniek leek het ons geen gek idee om ook het sturen en de daarbij behorende commando’s weer eens te oefenen. Doordat er tegenwoordig bijna altijd door de boeg wordt voetgestuurd, raakt deze kennis bij de meeste mensen wat op de achtergrond. Met name tijdens het roeien van tochten sta je dan raar te kijken. Ons plan is dit aan te bieden in met name de wherries, waarbij er op dit moment maar één persoon op de stuurstoel mag zitten, dus bij voorkeur in Smal Weesp of Amstel.

Heb je interesse, stuur dan een mail naar nehgeenavenieledam.[antispam].@hetnet.nl

N.B.: “Summerschoolteam” bestaat uit: Carel Kummer, Els Ricke, Tineke van Bottenburg en Madeleine van Eeghen

 

 Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis