Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

De Midzomervechtrace, verslag

Geplaatst op 19-06-2023  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Arthur Overkamp

Midzomer Vechtrace 2023

Op zaterdag 17 juni werd weer onze eigen traditionele Midzomer Vechtrace gehouden; een lange-afstandswedstrijd over 5 kilometer vanaf Hinderdam naar het clubhuis. Er deden in totaal 26 ploegen van 10 verschillende verenigingen aan mee. Voor het eerst was de start dit jaar ´s al morgens om 11 uur. Een goede zet van de Wedstrijdcommissie, want daardoor was de drukte op de Vecht met plezierboten beduidend minder dan voorgaande jaren.

Op het landje in de bocht van de Utrechtseweg was het al vroeg een drukke boel met botenwagens van andere 23-06-vechtrace-boot-inbrengenroeiverenigingen, en ploegen die hun boten aan het prepareren waren. Via een tijdelijk vlot konden de boten hier gemakkelijk te water worden gelaten. Vanaf 10 uur werd door alle ploegen vanaf hier, of vanaf de RVW voor eigen ploegen, opgeroeid naar Hinderdam voor de start. Het weer was ideaal voor een goede race en mooie tijden; lekker zonnig en bijna geen wind.

Voor drie RVW ploegen was er helaas geen tegenstand. De Heren 8+, de Heren Veteranen 2x (met Peter Moen en Theo Vermeulen als debutanten!) en de skiff J17 (Antoni Zografos) moesten alleen in hun categorie starten. De 23-6-vechtrace-botsingDames 2x (Nora Ronken en Jolien Heddes) en HV 1x (Peter Florijn) startten in een poule met 3 ploegen. De Heren acht van RVW ging overall als snelste over het parcours met een tijd van 19.18´. Daarachter werd de strijd tussen de Dames achten van RIC en Tromp helaas beïnvloed door een aanvaring met een plezierboot. Toen beidefoto-1-midzomer-vechtrace ploegen, net voorbij de Thai, aan weerszijden de motorboot wilden inhalen, schrok de schipper waardoor deze gas terugnam en uitweek. De stuurvrouw van RIC kon de boot toen niet meer ontwijken en een aanvaring volgde, waarbij een dol werd beschadigd. Alhoewel RIC bijna een minuut stil lag, hervatten ze de race en haalden alsnog de Tromp dames in. Met een eindtijd van 19.19´ (baanrecord) waren ze bovendien maar een seconde langzamer dan de acht van Weesp. Een topprestatie van de RIC dames!

foto-2-midzomer-vechtraceDe Dames 2x van RVW werd mooi eerste in hun poule met een tijd van 21.30´. In de HV skiff werd Peter Florijn tweede in 21.41´, na de winnende skiffeur van RIC. Ook de andere twee Weesper ploegen kregen een medaille, maar in hun poule dus geen tegenstand. Peter en Theo in de HV 2x roeiden een tijd van 22.45´ en jeugdlid Antoni in de skiff 24.32´. De prijsuitreiking werd vakkundig gedaan door ons erelid Anne Wagenaar, geassisteerd door Kiki Koen voor het zware werk! 23-06-vechtrace-medaille-uitreiking

Voor meer foto´s van de wedstrijd, gemaakt door Wendy van der 23-06-17-vechtrace-op-rug-gezienNeut, kun je terecht op www.weespfoto.nl/viewer/239/24e-midzomer-vechtrace of op de eigen foto pagina van de RVW.Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Angela Donkers Angela Donkers
19 jun 2023 19:23

wat een superleuke wedstrijd weer - en wat een geweldig zonnige dag ervoor!!

Frank van de Gender Frank van de Gender
19 jun 2023 10:41

Tekst en foto's geven de sfeer mooi weer, maar net als op de weg, bij twijfel niet inhalen! Weer wat denkwerk voor de volgende versie.

Marjolein Bauwens Marjolein Bauwens
19 jun 2023 08:47

Arthur, wat een leuk verslag en mooie impressie van de 24e Midzomervechtrace !!! Dankjewel. Namens de wedstrijdorganisatie

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis