Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Impressie van het lustrumfeest, door Lisanne

Geplaatst op 04-06-2018  -  Categorie: Jubileum RVW  -  Auteur: Lisanne Teeuwen

18-06-02-de-oprichtersbordDe zon laat zich de hele dag niet zien en de temperatuur is vele graden lager dan de afgelopen week, maar dit kan de feestvreugde niet bederven voor de leden die zich naar het clubgebouw hebben begeven voor de viering van het 40-jarig bestaan van de roeivereniging. Het ontvangstcomité zorgt ervoor dat iedereen muntjes krijgt en op de foto gaat voor het ‘smoelenboek’ op de besloten pagina van de website. Zodra je de drempel over stapt voel je de prettige, feestelijke sfeer, die gedurende het verblijf alleen nog maar toeneemt door de leuke gesprekken, de herinneringen die worden opgehaald, de heerlijke versnaperingen, de Spaanse tapas en ter plaatse bereide paella en de activiteiten die op het programma staan. 

Een mooie, grote tent overkapt het hele terrein tot aan de vlotten, feestelijk versierd met kleurige linten. Overal gezellige zitjes, tafels bedekt met gebloemde tafelkleden, een ijskar van Nelis en het drankuitgiftepunt in het buitenclubgebouw.

18-06-02-waterfietsauto-met-carel-stuur

Aan het vlot liggen waterfietsen in de vorm van een Volkswagen golf cabrio, sup-boarden met peddels,  waterballen, een drakenboot met trommelaar en een grote sloeproeiboot.18-06-02-gebouw-vanaf-het-water

 

 

 

 

De drakenboot is al van ver te horen door het ritmische trommelen.

Vanaf vijf uur kunnen leden een mooie portretfoto laten maken door fotograaf Lodewijk van der Grinten. Hij maakt er echt werk van, een fotosessie duurt gemiddeld 15 minuten, maar dan heb je ook wat.18-06-02-fotograaf-in-actie

 Het interview door Carola met de tweelingbroers Tycho en Vincent Muda kent vele hilarische momenten. Er worden herinneringen opgehaald aan hun start bij de roeivereniging, het met strakke hand trainen door Anne Wagenaar en hun succesvolle groei naar uiteindelijk de Olympische Spelen in Londen. Beiden geven aan dat ze er veel voor hebben moeten laten, hun leefstijl hebben moeten aanpassen, maar dat het de moeite waard was. Op de vraag welke eigenschappen je moet bezitten als topsporter antwoordt Tycho: ”je moet vooral gek zijn en niet te veel nadenken”. Vincent benadrukt het doorzettingsvermogen dat je nodig hebt om iets op hoog niveau te bereiken. Hun lievelingsboot nu is er een met een motor.

Beiden zijn ze succesvol als personal trainer, want ja na een carrière in de roeisport is er nog een ander leven. Ze runnen hun eigen sportschool.

18-06-02-interview-mudas Na het nuttigen van de heerlijke tapas en paella en de nodige drankjes last voorzitter Steven een korte algemene ledenvergadering in om mandaat te krijgen voor vervanging van de Hinderdam, die door een aanvaring total loss is. Aangezien het om een flink bedrag zal gaan als de verzekering niet toereikend is, moeten de leden fiat geven.  De aanwezige leden gaan akkoord.

18-06-02-henk-en-ciska-met-bordje

 

Ook maakt Steven van de gelegenheid gebruik om zes leden te eren voor hun geweldige en belangeloze inzet voor de roeivereniging. Achtereenvolgens worden Heleen Kooistra (instructie), Ciska Boots (toko), Michel van Staveren (instructie), Ben Koning en Jan Bakker (bootonderhoud en -herstel) en Henk Schneiders (inlooproeien) in het zonnetje gezet en krijgen ze een prachtig herinneringsbord aangeboden. Deze zijn gemaakt door Nicola Wolstenholme.18-06-02-marcel-lid-van-verdienste

18-06-02-heleen-lid-van-verdienste

18-06-02-ben-lid-van-verdienste

Het bestuur krijgt van de lustrumcommissie een bankje aangeboden als dank voor de plezierige samenwerking tijdens de voorbereidingen voor dit feest.18-06-02-bestuur-op-bankjeAls met iets vertraging de Vuurlinie met daarop de band de Waterboys aanmeert kunnen de danskunsten worden vertoond.18-06-02-vuurlinie-komt-binnen

In de loop van de avond is er nog een quiz. Eerst moeten in groepjes vragen worden beantwoord. Uit het winnende groepje moeten de deelnemers het tegen elkaar opnemen. Voor de 1e drie prijswinnaars zijn er een lunchbon van het Backhuys, een cadeaubon voor een ijstaart bij Nelis en een overnachting in het Mövenpickhotel aan het IJ in Amsterdam. De hoofdprijs gaat naar Tineke van Bottenburg.

18-06-02-pubquizwinnaars

Tot elf uur kan er gedanst en gefeest worden, maar aan alles wat leuk is komt een eind. Een compliment aan de lustrumcommissie, die een goed georganiseerd en geweldig festijn hebben neergezet. Op naar het 9e lustrum……………………..Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Steven de Nie Steven de Nie
05 jun 2018 12:09

Mooi verslag van een leuke dag. Kijk nog even naar de mooie foto's die Lodewijk van de Grinten van een aantal van onze leden gemaakt heeft. En update je eigen foto bij je gegevens zodat we elkaars naam kunnen leren .

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis