Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

In Memoriam Corrie van Schalkwijk

Geplaatst op 21-04-2023  -  Categorie: Overig  -  Auteur: Henk Schneiders en Viola van Dalfsen

im-corrie-van-schalkwijk1Herinneringen van Viola van Dalfsen en Henk Schneiders aan Corrie van Schalkwijk 

Corrie van Schalkwijk overleed onlangs op 92-jarige leeftijd. Zij was tot in de tachtig een actief roeister bij onze vereniging, nadat zij in Amsterdam met roeien was begonnen. Elke vrijdag haalde haar zwager Jaap haar in Breukelen op voor het inlooproeien. Wat genoot ze daarvan! Ook was ze bij veel toertochten van de partij. im-corrie-van-schalkwijk2

Na een gebroken heup moest zij besluiten om het roeien op te geven. Maar in gedachten roeide zij verder en genoot van de verhalen van haar dochter Marie-Louise. Helemaal niet verdrietig of jaloers dat zij niet meer meekon. Zij was positief over het leven en zou nooit bij de pakken neerzitten. 


Zij genoot van haar vier kinderen, hun partners, haar kleinkinderen en vele achterkleinkinderen van wie zij nog alle namen paraat had.

Haar verjaardagsfeestjes in de familiekring vormden het hoogtepunt van het jaar voor haar, maar alle mensen in haar omgeving mochten op haar zorg en belangstelling rekenen. Ook de kopjes thee of het glaasje wijn op het balkon van haar appartement met uitzicht op het Amsterdam-Rijnkanaal waren een waar feest.

Lieve Corrie, lieve "roei-oma", we zullen je missen maar nooit vergeten.Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Carola Kesteloo Carola Kesteloo
25 apr 2023 09:33

Twee maanden geleden sprak ik nog kleindochter Anne Lot en haalden we samen herinneringen op aan roei-oma en haar eiland. Ik wens dat ik een beetje van de positiviteit van Corrie mag meenemen en aanleren. Onvergetelijk. Veel sterkte voor allen die je lief zijn.

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis