Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Instructeursdag 24 maart 2018

Geplaatst op 25-03-2018  -  Categorie: Overig  -  Auteur: Madeleine van Eeghen

18-03-24-instructeursdag-1Zoals ieder jaar werd ook dit jaar door de instructiecommissie een middag en -avond georganiseerd voor de instructeurs, ditmaal onder meer opgeluisterd door de presentatie “Blessures bij oudere sporters in het roeien” door Tom Sieverding (KNRB coach, bewegingswetenschapper en fysiotherapeut).

Er waren zo’n twintig instructeurs aanwezig.18-03-24-instructeursdag-2

 

 

 

 

Arthur Overkamp leidde de middag in met een update over de bevindingen van de instructiecommissie gedurende het afgelopen jaar.

 

 

Heleen Kooistra volgde met een uitgewerkte statistiek “Nieuwe leden onder de loep”, voor de details hiervan zie ook het jaaroverzicht dat op vrijdag 13 april in de Algemene Ledenvergadering besproken zal worden.18-03-24-instructeursdag-3

 

Conclusie van de statistieken: langzaam groeit het aantal nieuwe jonge leden maar er is helaas veel verloop na de basisinstructie. Geen aansluiting bij een ploeg is vaak een reden om op te zeggen. Daarnaast valt op een veranderende houding van leden. Men consumeert de les, leerlingen willen vermaakt worden, komen liefst op een moment dat het henzelf uitkomt. Er wordt ook vaak afgezegd voor de les, waardoor het traject langer wordt.

 

Heleen legde vervolgens drie vraagstukken voor:

  1. Behoud van nieuwe leden, hoe pakken we dit aan.
  2. Instructie voor jonge leden (20-35 jaar). Wat sluit aan bij de behoefte.
  3. Tegengaan van consumentengedrag van lessers. Hoe kunnen we daarmee omgaan?

Hier werd in drie groepen over nagedacht, de bedachte oplossingen waren divers en zullen nader worden getoetst en uitgewerkt.18-03-24-instructeursdag-4

 

18-03-24-instructeursdag-5Het betoog van Tom Sieverding ging met name over blessures bij oudere sporters en dan moet je denken aan de leeftijd vanaf 30 jaar oftewel aan ruim 70% van onze leden. Welke blessures komen veel voor, hoe ontstaan ze en hoe kun je ze voorkomen. Tom benadrukte dat vroegtijdig signaleren heel belangrijk is, meteen ingrijpen zodra er klachten zijn. Welke adviezen geef je dan en hoe worden ze opgevolgd. Dat vraagt natuurlijk ook begrip en inbreng van de leerling zelf. 18-03-24-instructeursdag-6Diverse veelvoorkomende aandoeningen werden behandeld, met name gewrichtsklachten en peesproblemen. Het was een interessante en leerzame middag, die werd afgesloten met een borrel en Afghaans buffet, waar de redactie helaas voor moest bedanken maar die ongetwijfeld ook goed en gezellig is verlopen. 

 Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis