Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Pancre8, verslag van 100 km sponsor-roeien

Geplaatst op 23-08-2021  -  Categorie: Overig  -  Auteur: Marc Besselink
Pancre8, verslag van 100 km roeien voor onderzoek naar alvleesklierkanker
21-08-21-8-aan-het-vlotDe hele dag was het perfect roeiweer. Wisselend bewolkt en zonnig, zonder regen. De roeiers van de Pancre8 hadden een sterk wisselende roeiervaring.  De ploeg bestond uit medisch specialisten, een onderzoeker en arts-onderzoekers: de oud professionals Roel Haen en Geert Cirkel (samen totaal 8x de Varsity 'Oude Vier' gewonnen), zes andere ervaren roeiers, waaronder Iris van 't Erve en Marc Besselink van RV Weesp, en roeiers van Tromp en Willem III. Ook twee totaal nieuwkomers (Annelie en Simone) die in de afgelopen drie maanden hadden leren roeien van oa de Muda's.
De gebroeders Muda, oud top-roeiers uit Weesp afkomstig, waren de coaches van de Pancre8.
Er werd constant gevaren op tempo 21 en een snelheid van 12km/h. Na elke 50 minuten werd er 5-10 minuten gepauzeerd, zodat telkens effectief 10km per uur geroeid werd. Stuur Bao Vo bleef de 21-08-21-8-wegroeien-2hele rit sturen, hetgeen ook een prestatie van formaat genoemd mag worden. 
Onderweg stonden regelmatig ouders, leden van RV Weesp, en collega's (oa veel arts-onderzoekers) langs de kant om de roeiers aan te moedigen. Zij waren geholpen door een 'tracker' bericht dat
's ochtends vroeg via whatsapp was verstuurd zodat men telkens de exacte de positie van de Pancre8 kon bepalen.
21-08-21-8-naar-muiden-roeienHalverwege bij RV Weesp was er een lange pauze van 30 minuten. Hier stapten gepland twee roeiers uit en werden vervangen door andere Panre8 roeiers. De Weesper-8 invallers die al in Deltaplan Alvleesklierkanker-roeitenue klaar stonden waren niet nodig. Wel hebben zij de acht nog een tijd begeleid onder de door hun zelf bedachte naam "AlvleesVier".
Tijdens de tweede doorvaart richting Loenen a/d Vecht kreeg een van de roeiers een rugblessure en moest uitstappen. Gelukkig was Michel van Staveren, coach van de Weesper-8, dichtbij en stapte direct in. Terug bij de roeivereniging werd hij ingewisseld voor een andere Pancre8 roeier.
De tocht bleek uiteindelijk precies 100km lang, tenminste als men telkens helemaal tot aan de 21-08-23-8-100km-plaatjeMuidersluis roeit en keert net voorbij molen 'De Hoop' in Loenen a/d Vecht. De route 'Van Vriendschap naar Hoop en terug' gedoopt, bestond dus uit het traject: De Vriendschap-Muiden; dan 2x Muiden-De Hoop, en eindigend met Muiden-De Vriendschap. De roeiers eindigden onder luid applaus met een opzetje (tempo 40) langs de vereniging.
 
Na afloop was er een barbecue (dank aan Van Donk) met muziek en de overhandiging van de cheque aan initiatiefnemers Simone Augustinus en Marc Besselink: ruim 22.000 euro. Inmiddels (2 dagen later) is er ruim 25.000 euro opgehaald.  
21-08-20-8-het-team-naDeltaplan Alvleesklierkanker, de Maag Lever Darm Stichting, en alle roeiers kijken terug op een fantastisch evenement en hebben uitvoerig RV Weesp bedankt voor de gastvrije ontvangst en de mogelijkheid om in de nieuwe Vecht, Filippi acht te mogen roeien.
Marc Besselink
meer foto's op: weespfoto.nl


Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Steven de Nie Steven de Nie
26 aug 2021 17:46

Gefeliciteerd team Panre8. Een mooie prestatie voor een belangrijke zaak. Alle leden van de RVWeesp hebben bijgedragen aan deze sponsortocht uit een potje dat we hadden gevuld met inkomsten uit het beschikbaar stellen van onze TOKO aan een filmploeg afgelopen voorjaar. Laat onze leden op termijn eeten als er doorbraken bereikt zijn in het onderzoek naar het voorkomen/bestrijden van deze gevaarlijke aandoening.

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis