Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Tamme Westra overleden

Geplaatst op 21-05-2018  -  Categorie: Overig  -  Auteur: Karin Sonneveld

18-05-21-tamme-westraOp 15 mei is na een lang ziekbed overleden de heer Tamme Westra. Tamme Westra was lange tijd lid van de roeivereniging en is actief geweest als instructeur.

Veel oudere leden (langer dan 20 jaar lid) kennen Tamme Westra nog wel. Hij was nu al langere tijd niet meer actief binnen de roeivereniging maar in de jaren negentig, was Tamme instructeur en leidde hij gedurende een aantal jaar de instructiecommissie bij de vormgeving van een nieuw beleid voor de instructie. 

Tamme was in eerste instantie actief als roeier. Toen roeien niet meer ging vanwege de Parkinson die hem trof rond zijn vijftigste, gaf hij nog enkele jaren instructie in de wherry. Hij begeleidde ook blinde- en slechtziende roeiers. Ergens na het jaar 2000 werd hij voorzitter van de instructiecommissie en nam hij het initiatief om het instructiebeleid voor nieuwe leerlingen te veranderen.

Tot die tijd begonnen alle nieuwe roeiers de instructie in een wherry. Tamme vond dat dit anders moest, samen met de commissie werd in samenspraak met een aantal toen actieve instructeurs en de opvang nieuwe leden, een nieuw instructie model vormgegeven.

De aspirant roeiers starten niet meer in de wherry, wat tot die tijd gebruikelijk was. Ze begonnen afhankelijk van het seizoen in een C4 of in een C1. Er kwam een instructie in blokken van een aantal weken voor een bepaald boottype. Tamme heeft deze verandering binnen het instructiebeleid nog helpen implementeren. Nu, ruim 20 jaar later, is de instructie nog steeds enigszins op deze leest geschoeid. Zelf roeien kon Tamme al lang niet meer, de Parkinson beperkte hem steeds verder en uiteindelijk zegde hij zijn lidmaatschap op. Tamme was een prettige vriendelijke persoonlijkheid die met zijn ideeën van hoe het roeibeleid beter kon én met zijn vriendelijkheid een plezierige bijdrage leverde binnen de roeivereniging. Tamme is 74 jaar geworden.

Wij wensen zijn familie en vrienden sterkte toe met het verlies. 

Aanstaande dinsdag 22 mei is de herdenkingsdienst voor Tamme om 11.00 uur in de Grote Kerk op het Waagplein, vooraf is er gelegenheid tot condoleren.Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis