Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Toertocht van Uithoorn naar Nieuwkoop

Geplaatst op 13-04-2024  -  Categorie: Toertochten  -  Auteur: Victor van Elburg

nieuwkoop-foto-2Voor de nieuwste roeiers werd op zondag 7 april 2024 een 25km lange toertocht georganiseerd van Uithoorn naar Nieuwkoop. Aangevuld met enkele instructeurs en meer ervaren roeiers vertrokken we met 7 boten op de trailers richting roeivereniging Uithoorn, waar velen van ons voor het eerst het 'opriggeren' hebben kunnen uitvoeren.nieuwkoop-foto-4

Met een aangename temperatuur en vol goede moed vertrokken we op een winderige Kromme Mijdrecht in de richting van Woerdense Verlaat. Hoe je dan ten opzichte van een les je krachten moet gaan verdelen was nog even de vraag, maar volgens mij deed iedereen gewoon rustig aan. Voor de ervaren roeiers was het dan weer even wennen om met beginners in de boot te zitten.
nieuwkoop-foto-3Wat ook nieuw was voor de meesten: de doorgang van een sluis. De kleine Slikkendammersluis, in dit geval. Met 3 boten bijna door elkaar heen 'geriggerd' zakten we 120 centimeter zonder enige stabiliteit. Dat was best spannend! Gelukkig hielden Arthur en Michel een oogje in het zeil. Nadat we de sluis uitgewiebeld waren vervolgden we onze mooie tocht. De wind was wat gaan liggen en alle boten zochten her en der mooie plekjes op om een boterham te eten. Wat we in Weesp pas net hadden geleerd -  slippen en liggen onder de Zwaantjesburg -  konden we hier naar hartenlust blijven oefenen. Sommige bruggetjes waren zo laag dat mijn petje langs de balken tikte. Voor het laatste stuk richting onze eindbestemming lager er nog twee uitdagingen op ons te wachten.

nieuwkoop-foto-5

Een smalle sloot vol met riet doorpeddelen en een winderig meer met hoge golven doorkruisen. Maar ondanks dat we nog een stuk verkeerd gevaren waren, kwamen we zonder kleerscheuren als tweede aan in Nieuwkoop. Een stuk later dan gepland weliswaar, dus het lonkende biertje ging aan onze ingesmeerde neus voorbij, maar het zou nog later gaan worden want we kregen te horen dat Piet-Jan een brug geraakt had met zijn hoofd. Daar was iedereen erg van geschrokken maar nadat we de eerste 6 boten al op de trailers hadden gelegd kwam hij tot onze opluchting toch nog gewoon als aanspreekbare stuurman met zijn boot 'over de finish'.

Veel dank aan Arthur en Michel voor de organisatie, het vervoer van de boten en de broodnodige begeleiding. Ik denk dat ik namens alle beginnende roeiers mag spreken van een zeer geslaagde eerste toer-ervaring.
(en met Piet-Jan gaat het naar omstandigheden goed. Hij zat (lag) op boeg in de Diemerdam, waar hij vanwege zijn lengte niet laag genoeg bleek te kunnen liggen). 

Victor van ElburgPlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis