Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Verslag Nieuwjaarsreceptie

Geplaatst op 15-01-2018  -  Categorie: Jubileum RVW  -  Auteur: Lisanne Teeuwen

Vrijdag 12 januari heette voorzitter Steven een aardig gezelschap leden welkom op de nieuwjaarsreceptie.18-01-12-steven-op-nieuwjaarsreceptie Na de gebruikelijke speech van de voorzitter en de toelichting van Renske Harte op het jubileum, werd er getoast op het feit, dat de roeivereniging dit jaar 40 jaar bestaat. Of je maar alvast in de agenda wil zetten dat er op zaterdag 2 juni a.s. een groots feest wordt gevierd bij de roeivereniging. 

Een paar feitjes die de voorzitter onder de aandacht bracht. Er zijn nu 329 leden, een netto toename van 6 leden ten opzichte van vorig jaar. De vereniging groeit nog steeds, maar er zitten grenzen aan de groei. Er wordt al nagedacht over de toekomst, zeker nu de wijk ten noorden van het station een groot aantal nieuwe bewoners krijgt en zich mogelijk nieuwe leden aanmelden. In 2017 waren er 3550 afvaarten met in totaal 34059 kilometer. Cock Vree noteerde 184 vaarten met in totaal 1825 km. De Hinderdam is veruit de meest favoriete boot, deze werd 263 in het water gelegd voor 2796 km met 1252 roeiers. 

Daarnaast blikte Steven even terug op het ontstaan van de roeivereniging en liet een brief zien van Carlo Bogerd die in 1978 de aanzet gaf tot het oprichten van een vereniging die de roeisport mogelijk zou maken.

Omdat de vereniging drijft op vrijwilligers zette Steven een aantal commissies in het zonnetje, te beginnen met de Tokocommissie, die toch elke keer weer veel werk verzet bij alle evenementen die georganiseerd worden, zoals nu de nieuwjaarsreceptie maar ook jaarvergaderingen en wedstrijden.

Zonder een goed geoliede onderhoudscommissie zouden de vloot en het gebouw er niet zo goed uitzien. Er is ook vorig jaar veel werk verzet. De wedstrijdcommissie heeft een aantal mooie en succesvolle wedstrijden georganiseerd en de toercommissie wist vorig jaar weer een paar mooie tochten te verzorgen.

Verder is de website vernieuwd, deze vervult een belangrijke functie bij de informatie aan de leden en zorgt voor onderlinge verbinding oftewel het thema van het lustrumjaar.

18-01-12-renske-vertelt-over-lustrumprogrammaNamens de lustrumcommissie ontvouwde Renske een aantal zaken rondom het jubileum. Zo komt er lustrumkleding (tot 1 maart te bestellen), krijgen alle toertochten en wedstrijden een feestelijk tintje, waarbij medailles het feestlogo dragen en komt er een groot feest.

Anne Wagenaar deelde de (wissel)bekers uit en roemde drie dames die in 2017 de meeste roeikilometers op hun conto schreven, te weten: Madeleine, Frida en Ciska.18-01-12-anne-reikt-de-bekers-uit

 

 

 

Na de toespraken konden de aanwezigen nog gezellig met elkaar in gesprek onder het genot van een drankje en uitstekend verzorgde hapjes. 

Lisanne Teeuwen

lisanne-maakt-aantekeningenPlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis