Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Algemene ledenvergadering van 5 november

Geplaatst op 06-11-2021  -  Categorie: Redactie  -  Auteur: Madeleine van Eeghen

Met een opkomst van  ongeveer twintig leden plus het voltallige bestuur was het niet druk op de najaarsvergadering.

20211105-alv1

Om te beginnen opende de voorzitter de vergadering met een mooie toespraak.

Vervolgens werden de notulen van de vorige vergadering, het botenplan en de begroting besproken, het botenplan vastgesteld en het bestuursvoorstel om de contributie niet te verhogen aangenomen.

Voor wie er niet bij waren en vast vooruitlopend op de notulen van de secretaris: een aantal punten die op dit moment goed zijn om te weten. Er is een eenvoudig te bedienen pinapparaat aangeschaft. Wendy (penningmeester) liet het zien, voor degenen die er mee om moeten gaan is uitleg beschikbaar.

Verder is besloten dat er een AED komt. Details zoals de plek waar het komt te hangen, de cursus die mensen nodig hebben etc., is nog in behandeling.

Het bestuur is in overleg met de notaris over een nieuw voorstel inzake de statuten. Dit naar aanleiding van wetgeving betreffende de verantwoordelijkheid van bestuurders. Hierover zei de geraadpleegde notaris dat bij onze vereniging op dit moment alles is gedekt dus er is geen haast bij. In het voorjaar komt er een nieuw voorstel over dit onderwerp.

Verder is er overleg met de gemeente over de mogelijkheid van isolatieglas zonder aantasting van het gebouw als monument. Ook moet het rieten dak nodig gerepareerd. Onze parkeerplekken zijn door de gemeente foutief als gemeenteplekken aangemerkt terwijl zij horen bij het gebouw dat wij van de gemeente huren. Binnenkort zal hier duidelijkheid over komen en kunnen we met de buurt verder in overleg.

Over de QR-coderegels bestond wat onzekerheid. Wat gehandhaafd blijft is dat je in sportkantines een QR-code moet tonen, maar zonder code kun je bijvoorbeeld wel naar de WC. De controlescanner kan door iedereen zelf gedownload worden op de telefoon. De anderhalve meter afstand wordt aangeraden, niet verplicht, zolang de QR-code maar OK is.

Er is een wisseling geweest bij de tokocommissie: Barbara, Ciska en Hennie die jarenlang dit werk deden hebben deze week met bloemen afscheid genomen en krijgen een hartelijk applaus (helaas zijn zij er niet). Jet en Mirande nemen het over maar zoeken nog een derde commissielid, want twee is te weinig.

De tokodiensten worden nauwelijks ingevuld maar dit gaat veranderen. Binnenkort zal iedereen die als vrijwilligerswerk tokodienst heeft opgegeven, automatisch worden ingedeeld via het E-captain systeem. Zelf invullen wanneer je kunt en ruilen blijft natuurlijk mogelijk, het gaat om ongeveer één dienst per kwartaal.

Sinds Jochem Donia geen lid meer is moet iemand de verzekering overnemen. Op dit moment doet Frank van Delden het erbij maar vraagt dringend om iemand “met verstand van verzekeringen” die deze taak voor de vereniging op zich wil nemen.

Onlangs is er flink opgeruimd, desondanks staan er weer toch veel achtergelaten spullen her en der, op dit moment enkele dozen in de kantineruimte. Als niemand er belangstelling voor heeft, worden ze binnenkort afgevoerd naar de afvaldienst.Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Steven de Nie Steven de Nie
08 nov 2021 10:30

Madeleine, dank voor jouw heldere verslag van onze afgelopen ALV.

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis