Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Content banner 019

Instructie

Goed roeien begint bij goede instructie. Roeiverening Weesp biedt diverse soorten instructie aan voor haar leden.

Inleiding

Roeien is een technische sport waarin veel te leren is. Als lid van Roeivereniging Weesp krijg je instructie in de roeitechniek van andere leden, instructeurs, die hiervoor speciaal zijn opgeleid.

De basistechniek van het roeien is niet zo eenvoudig als het lijkt. Aspirant-leden zonder roei-ervaring krijgen dan ook instructie om de basisbeginselen van het roeien, sturen, materiaal en de regels op het water te leren. Een goede techniek voorkomt blessures en leidt tot meer en langer roeiplezier. Maar ook het goed sturen van de roeiboot wordt je tijdens de instructie aangeleerd. 

Roeien is een sport waarbij je alle spiergroepen gebruikt en waarbij weinig tot geen blessures voorkomen. Soms wordt na een blessure zelfs aangeraden om te gaan roeien. Tijdens de roeibeweging worden de gewrichten minimaal en de spieren maximaal belast. Wist je trouwens dat roeien een van de intensiefste sporten ter wereld is? Toproei(st)ers hebben relatief gezien de grootste hart/long capaciteit.


Je kunt naast het roeien gebruik maken van de indoorruimte in het clubgebouw. Daar staan ergometers en er hangen trainingsschema's aan de muur. Je kunt je instructeur vragen of hij/zij je daar instructie en aanwijzingen bij geeft. Als je intensief gaat trainen raden we je aan om vooraf een sportkeuring te laten doen en je training goed op te bouwen.

 

Nieuwe aanmeldingen

Zowel in het voorjaar als in het najaar kunnen nieuwe leden starten met proeflessen. Als het roeien goed bevalt en mensen zich willen inschrijven zijn er 3 mogelijkheden:

  1. De jeugd stroomt in naar de jeugdinstructie;
  2. de nieuwe leden zonder roeiervaring  stromen in naar de basisinstructie;
  3. de nieuwe leden die al voldoende roeiervaring hebben kunnen een afspraak maken met de examencommissie om voor te roeien.


Voor aanmeldingen kunt je contact opnemen met dilwuein.[antispam].@rvweesp.nl , maar kijk ook op deze pagina. 


De roeibeweging:


 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 20 juli 2023

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis