Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

content-banner-078

Proeflessen

Roeien is leuk! Roeien is lekker buiten sporten op het water, op ieder niveau. Stap met ervaren leden in een boot en leer het prachtige roeiwater van de Vecht kennen.

Is roeien iets voor jou? 

Roeivereniging Weesp biedt voor alle nieuwkomers die nog geen of nauwelijks roeiervaring hebben, drie proeflessen aan tegen een vergoeding (het proeflesgeld wordt per pin betaald). Zo kan je ervaren of het roeien iets voor jou is. Voorwaarde is dat je kan zwemmen en zelfstandig de boot in en uit kan komen. Voor de jeugd (10 – 18 jaar) is er een aparte instroom.

Wanneer?

De proeflessen worden in het vroege voorjaar en eind van de zomer georganiseerd. Zie voor data de agenda op de website. Je wordt tijdens een proefles ingedeeld bij een instructeur, die je les geeft op een vast tijdstip in de week (ongeveer 1 uur per les).

Na een of meer (vrijblijvende) proeflessen bepaal je of je lid wilt worden en kan je vaak direct starten met  de reguliere instructielessen

 

Opgeven voor proeflessen?

 

En verder?

Als je besluit bij ons te willen roeien en geen ervaring hebt, dan kan je je opgeven voor de wekelijkse instructielessen en lid worden van de vereniging.  Vanaf dat moment betaal je contributie. De instructielessen starten kort na de proeflessen en duren een klein jaar.  Dan doe je examen in een C4 boot in zowel het roeien als sturen. Slaag je hiervoor, dan mag je zelfstandig gaan roeien in bepaalde boottypen.

We verwachten dat je, ijs en weder dienende, iedere week verschijnt op de instructielessen. De lessen zijn vrijdagavond 19.00-21.00 en als het donker wordt op zaterdag 11.00-13.00 uur.  De andere groep is op zondag 11.00-13.00 uur. Deze lesgroepen starten in het voorjaar en eind zomer.

Na voldoende ervaring kun je verder de instructie in voor 1 persoons boten of gladde boten.

Heb je wél roeiervaring, dan overleggen we graag met jou en de examencommissie wat de handigste manier is om jou te verwelkomen binnen de vereniging. Stuur daarvoor een mail naar dilwuein.[antispam].@rvweesp.nl

Omdat de vereniging drijft op vrijwilligers vinden we het fijn als jij  je ook af en toe je wilt inzetten.

 


 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 31 oktober 2023

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis