Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Content banner 048

Gastroeien

Welkom! Lijkt het je leuk een keer met je ploeg bij ons te komen roeien? Dat kan natuurlijk met je eigen materiaal, maar we reserveren graag één of meer van onze boten voor je.  

Te gast bij Roeivereniging Weesp:

Voor ervaren roeiers 

Als je van ons materiaal (klik hier) gebruik wilt maken, moet je wel lid van een roeivereniging zijn. We verwachten dan ook van je, dat je – alleen al voor je eigen veiligheid – afgeroeid en afgestuurd bent voor het type boot van je keuze en over voldoende ervaring en inzicht beschikt om zelfstandig de gekozen route te kunnen volbrengen.

We geven trouwens alleen C-materiaal en werries mee. Als je op de Vecht (klik hier) blijft, kun je heel goed met C-boten terecht. Voor de toertochten raden we je sterk aan om werries te nemen i.v.m. de korte wendingen, de lage, nauwe bruggetjes en/of de soms heftige oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal. 

 

Waar is de reis naartoe?

Neem eerst even op je gemak onderstaand 'menu' door, dat je hieronder aantreft. Daarin staat (bijna) alles wat je weten moet. In elk geval heb je dan vast een indruk van wat we in de aanbieding hebben en kun je gerichte vragen stellen. 


Reserveren

Doe dat laatste – om teleurstelling te voorkomen – niet te kort van tevoren. Als je van onze boten gebruik wilt maken, moeten die namelijk wel beschikbaar zijn. En dat geldt natuurlijk ook voor de mensen, die je zullen opvangen en begeleiden. Vanaf 1 maand voor afvaart kunnen we de reservering bevestigen. 


De Grote Dag

Het is bij ons een goede gewoonte, dat je op de dag zelf wordt verwelkomd met koffie en thee 'om de motoren warm te draaien'. Daarna helpen we je het schip in en aan het eind van de tocht vangen we je weer op.

 

Wat kost het?  

Als tegemoetkoming in de kosten zullen we 'riemengeld' in rekening brengen. We rekenen met het KNRB-tarief à € 7,50 per roeier, contant te voldoen vóór de afvaart. 

  

Over aansprakelijkheid en zo 

Schade aan ons materiaal die door een ongeval ontstaat is gedekt door onze vlootverzekering, mits aan de gestelde eis van roei-ervaring is voldaan. Schade die door opzet en/of grove nalatigheid ontstaat is niet verzekerd. In die gevallen zijn jullie zelf aansprakelijk. We raden je aan om je eigen aansprakelijkheidverzekering te controleren op de clausule ‘vaartuigen’ waarin de aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door of met (o.a.) roeiboten is gedekt. Mocht jullie vereniging onverhoopt niet over een (vloot)verzekering beschikken, laat dit dan vooraf weten, zodat we het met onze verzekeraar kunnen opnemen.  

 

Schroom sowieso niet om te overleggen als je in bovenstaande nog wat mist. Je mail zal zo snel mogelijk worden beantwoord.  Tot ziens!

Coördinatie Gastroeien RVW 
e-mail: neieortsag.[antispam].@rvweesp.nl 


Riemen RVW gekruistMenu gastroeienRiemen RVW gekruist

Let op: ALLE hierna volgende getallen tussen ( ) zijn de uit-en-thuis afstanden in km. 

  

Er zijn bij ons vandaan diverse mogelijkheden. Als je op de Vecht blijft, kun je heel simpel de beschikbare tijd [verminderd met wissels en pauzes] door 2 delen en kijken hoe ver je komt: 

  • Zo kun je naar Kaasboerderij 'De Willigen', in – eigenlijk vóór – Vreeland (24).  
  • In Vreeland zelf (30) kun je net voorbij de klapbrug aan SB aanleggen om pannekoeken te gaan eten bij pkr 'Noord Brabant' [brug over, rechtdoor Breedstraat in, na 75m links]. 
  • Je kunt (daarna) ook doorroeien naar kasteel Nijenrode (net na Breukelen), waar je vrijwel altijd op het vlot van RV 't Galjoen (48) terecht kunt. Dat is met de W2x+ in 8 uur tijd all in makkelijk te doen.  
  • Als je Nieuwersluis (39) – met de Willem III kazerne > vrouwengevangenis (waar Lucy de Berk heeft 'gezeten') – voorbij bent, zit je in het gebied van de beroemde 'buiten-plaatsen aan de Vecht', dat doorloopt tot Maarssen (55). 
  • Uiteindelijk kun je zelfs tot de Weerdsluis in Utrecht (70) komen...  

Een leuke locatie om even te ontspannen of te lunchen is PorterHouse Weesp. Daar heeft men ook een roeivlot in het sloepenhaventje om makkelijk in en uit te stappen.

 

Nu volgen de echte toertochten: 

Het Rondje Naarden(23). Met twee sluizen. Om geschut te worden, moet je minstens 24 uur vóór de geplande afvaart even laten weten aan de sluiswachters, Koen en Pi Janssen: 06-30374468 of via debije-janssen@live.nl. 

Rondje Naarden

De Waterlelietocht (35): via Weesp, Driemond, Abcoude en Ouderkerk naar Amsterdam en dan via Diemen, Driemond en Weesp weer terug (of andersom).

Waterlelietocht

De Soldaatjestocht (43) is wel de mooiste: over de Vecht naar Nieuwersluis, dan het Amsterdam-Rijn-kanaal over, via de Angstel naar Baambrugge > Abcoude, en het Gein naar Driemond en dan het Amsterdam-Rijnkanaal over en door Weesp weer terug. 

Soldaatjestocht

Alle tochten zijn na te gaan op waterkaart 'Vechtplassen' en uiteraard ook op GoogleEarth. 

 

 

Roeien op de Vecht


 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 27 maart 2024

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis