Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

content-banner-080

Toertochten

Roei eens op ander roeiwater en ervaar een nieuwe omgeving. De toercommissie organiseert voor de leden elk jaar een aantal prachtige tochten. Gezamenlijk maken we er een leuke dag van. Bekijk hieronder de tochten en geef je op!

Zaterdag 15 april: Bollentocht vanuit Haarlem

De tocht voert vanaf RV het Spaarne door de kleurrijke bollenvelden ten zuiden van Haarlem richting de Keukenhof. Door de Leidsevaart gaat de tocht terug naar Haarlem om via de stadsgrachten van de stad weer via de rivier het Spaarne terug bij de roeivereniging te komen. Lunch: brouwerij Klein Duimpje Hillegom.
De tocht is circa 30 km lang. Deelname 24 personen. Deelnamekosten: € 18,50 (kosten huur boten en lunch, excl. kosten vervoer heen en terug).

 

Zaterdag 10 juni: Tocht naar en in Amsterdam

Een tocht naar Amsterdam via de Gaasp / Weespertrekvaart. Daarna een stuk in en door Amsterdam: vanaf de Amstel door de Nieuwe Prinsengracht, rondom Artis, dan de Nieuwe Vaart op bij Werf ’t Kromhout, langs het Marineterrein naar de Dijksgracht. Daar lunchen we bij Hannekes Boom (op eigen kosten). Via het Oosterdok, Oude Schans en Zwaneburgwal weer terug naar de Amstel en dan weer via de Gaasp / Weespertrekvaart terug naar Weesp.
Een leuke tocht met slippen/liggen door lage bruggen, een leuk stuk Amsterdam en tweemaal een oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal. Een aanrader dus ook voor net afgeroeide leden!
Lengte tocht: 33 km. Deelname max. 40 personen. Deelnamekosten: geen

 

Zaterdag 15 juli: Molentocht (voorheen Soldaatjestocht)

Een lange tocht over de Vecht naar Nieuwersluis, dan het Amsterdam-Rijnkanaal over en via de Angstel naar Baambrugge. Vervolgens naar Abcoude en over het Gein naar Driemond. Dan weer het Amsterdam-Rijnkanaal over en door Weesp weer terug. We passeren maar liefst 11 molens op deze tocht (incl. de 3 molens in Weesp). Gezien de tochtlengte geschikt voor geoefende roeiers.
Lengte tocht: 43 km. Deelname max. 40 personen. Deelnamekosten: geen

 

Vrijdag 11 augustus: Rondje Spiegelplas

Een tocht van een halve dag (een ochtend) vanaf de vereniging naar de Spiegelplas, die we na passeren van de sluis geheel rond varen. We pauzeren op een van de eilandjes, waarna we plm. 12.15 uur weer bij de sluis arriveren.
Lengte tocht 15 km. Deelname max. 40 personen. Kosten: geen

 

Zondag 17 september: Rijnlandtocht

Vanaf RV Rijnland in Voorschoten gaat de tocht door het Groene Hart naar Stompwijk, naar Leiderdorp en via de Oude Rijn naar Leiden. Door Leiden-centrum en via Galgewater en Korte Vliet terug naar roeivereniging Rijnland.
Lengte tocht circa 25 km. Deelname max. 24 personen. Deelnamekosten € 10,- (excl. kosten vervoer).

 

Zaterdag 4 november: Snerttocht

Traditiegetrouw organiseert de toercommissie tegen de winter de snerttocht. Gezelligheid staat bij deze tocht hoog in het vaandel. Ook leden die niet afgeroeid zijn kunnen deelnemen aan deze tocht. Aan je instructeur moet dan wel advies gevraagd worden of je roei-technisch al gevorderd genoeg bent om te kunnen deelnemen. De tocht gaat via het Gein naar Baambrugge v.v.. Koffie en taart bij de Punt op eigen kosten.
Aansluitend aan de roeitocht is er een maaltijd … met snert … in het clubhuis.
Lengte tocht circa 25 km. Aantal deelnemers max. 40. Deelnamekosten: € 14,-

Voor het maken van de snert worden weer vrijwilligers gezocht. Graag aanmelding via e-mail!

Algemeen:

Alle bovenvermelde tochten worden tijdig (ongeveer 1 maand) van te voren aangekondigd op het mededelingenbord in het botenhuis, de nieuwsflits en de agenda van de website. In deze aankondiging wordt alle informatie opgenomen over de lengte en route van de tocht, de kosten, vertrektijden en de wijze van inschrijving. Indien er kosten aan de tocht verbonden zijn dient het geld voor sluiting van de inschrijftermijn te worden overgemaakt op de (op de lijst vermelde) rekening van Marc Buts. Deelname aan die tochten is alleen mogelijk als het geld ontvangen is.

Natuurlijk worden er nog veel meer toertochten in Nederland georganiseerd. Kijk gerust of er wat van je gading bij zit. Het staat je vrij om natuurlijk zelf wat te organiseren. Als je dat doet, overleg dan ook even met de leden van de toercommissie. Klik hier of gebruik de link voor  info van de KNRB over toerroeien: https://toertochten-marathon-roeien.nl/

Wij als toercommissie vinden het leuk om toertochten te regelen. Wel willen we je erop wijzen dat  iedere deelnemer tijdens de door ons gereorganiseerde toertochten zelf verantwoordelijk is voor het gebruik van het al dan niet geleende/gehuurde roeimateriaal en zijn eigen vaargedrag.  

Hebben jullie vragen, dan kunnen die gesteld worden via thcotreot.[antispam].@rvweesp.nl of natuurlijk als je ons tegenkomt op de vereniging.

 

Met vriendelijke groeten,

Viola van Dalfsen, Marc Buts, Hans Meuwissen, Dennis Jannette Walen

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 19 maart 2023

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis