Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

content-banner-080

Toertochten

Roei eens op ander roeiwater en ervaar een nieuwe omgeving. De toercommissie organiseert voor de leden elk jaar een aantal prachtige tochten. Gezamenlijk maken we er een leuke dag van. Bekijk hieronder de tochten en geef je op!

Toerprogramma Roeivereniging Weesp 2019 

De toercommissie heeft voor de leden het volgende programma samengesteld:

april: Rondje Purmer

Een toertocht rond de weidse polder ‘Purmer’. Vanuit Purmerend via de ringvaarten naar het schilderachtige Ilpendam, vervolgens naar Edam en vandaar weer naar Purmerend.
Lengte tocht 23 km. Indien deze tocht geen doorgang kan vinden, wordt een tocht georganiseerd In de Zaanstreek of in Waterland. Datum, definitieve bestemming en max. aantal deelnemers worden nog bekend gemaakt.

 

1 juni: Rondje Amsterdam

Een toertocht naar Amsterdam via de Gaasp/Weesper Trekvaart en terug over de Amstel naar Ouderkerk, vervolgens naar  Abcoude en via het fraaie (en soms heel smalle) Gein naar Weesp. Een leuke tocht met slippen/liggen door lage bruggen, passeren van twee open sluizen en tweemaal een oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal. Een aanrader dus voor net afgeroeide leden!
Lengte tocht: 35 km. Deelname max. 50 personen. Kosten: geen

 

14 juli deelname aan KiKaRow sponsortocht
De KiKaRow-commissie organiseert een begeleidingstocht van de KiKaRow-boot die een sponsortocht maakt van 1400 km door Nederland, daarbij veel roeiverenigingen aandoet, waaronder de onze. Deze begeleidingstocht gaat in estafettevorm vanaf onze vereniging naar Breukelen. Zie de informatie op de website (klik hier).

 

15 september: Tocht in de Nieuwkoopse Plassen
Deze tocht gaat gedeeltelijk door beschermd natuurgebied met grote vogelrijkdom (in maart 2019 zijn er al honderden grutto’s gespot en de eerste lepelaarskuikens uitgebroed).
Lengte tocht kan variëren, naar schatting 25 km. Deelname max. 16 personen.

 

9 november: Snerttocht
Traditiegetrouw organiseert de toercommissie tegen de winter de snerttocht. Gezelligheid staat bij deze tocht hoog in het vaandel. Ook leden die niet afgeroeid zijn kunnen deelnemen aan deze tocht. Aan je instructeur moet dan wel advies gevraagd worden of je roei-technisch al gevorderd genoeg bent om te kunnen deelnemen. Aansluitend aan de roeitocht is er een maaltijd … met snert … in het clubhuis.
Lengte tocht circa 25 km. Aantal deelnemers max. 50.
Voor het maken van de snert worden weer vrijwilligers gezocht. Graag aanmelding via e-mail!

 

Algemeen:

Alle bovenvermelde tochten worden tijdig (ongeveer 1 maand) van te voren aangekondigd op het mededelingenbord in het botenhuis, de nieuwsflits en de agenda van de website. In deze aankondiging wordt alle informatie opgenomen over de lengte en route van de tocht, de kosten, vertrektijden en de wijze van inschrijving. 

Natuurlijk worden er nog veel meer toertochten in Nederland georganiseerd. Kijk gerust of er wat van je gading bij zit. Het staat je vrij om natuurlijk zelf wat te organiseren. Als je dat doet, overleg dan ook even met de leden van de toercommissie. Klik hier of gebruik de link voor  info van de KNRB over toerroeien: http://www.toertochten-marathon-roeien.nl/content/roeien_nederland

Verder kunnen jullie ons altijd vragen via thcotreot.[antispam].@rvweesp.nl of natuurlijk als je ons tegenkomt op de vereniging.

 

Met vriendelijke groeten,

thcotreot.[antispam].@rvweesp.nl 

Joost Ponte, Marc Buts, Kees van Ommeren, Viola van Dalfsen en Ed Merks

 

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 16 april 2019

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis