Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

content-banner-080

Toertochten

Roei eens op ander roeiwater en ervaar een nieuwe omgeving. De toercommissie organiseert voor de leden elk jaar een aantal prachtige tochten. Gezamenlijk maken we er een leuke dag van. Bekijk hieronder de tochten en geef je op!

Zondag 1 mei: Waterland roeitocht vanuit Purmerend

Route door het fraaie Waterland, door verschillende dorpen.
Afhankelijk van gekozen route (er zijn 9 alternatieve routes) rond 30 km. Vertrek en aankomst in Purmerend bij Roeivereniging De Where.
Deelname 20 personen. Kosten: € 7,50 (incl. kosten vervoer heen en terug).

 

Zaterdag 11 juni: Rondje Amsterdam

Een tocht naar Amsterdam via de Gaasp/Weesper Trekvaart. Eventueel nog een stukje in Amsterdam (Berlagebrug tot de sluis bij de Magere brug v.v.). Terugtocht gaat over de Amstel naar Ouderkerk, vervolgens naar  Abcoude en via het fraaie (en soms heel smalle) Gein naar Weesp. Een leuke tocht met slippen/liggen door lage bruggen, passeren van twee open sluizen en tweemaal een oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal. Een aanrader dus voor net afgeroeide leden!
Lengte tocht: 35 km, bij verlenging in Amsterdam 42 km. Deelname max. 50 personen. Kosten: geen

 

Zaterdag 9 juli: Loosdrechttocht (let op: gewijzigde datum)

Een tocht over de Vecht naar Loenen, dan, na de Mijndense sluis, over de Drecht en Loosdrechtse Plassen, waar we uitkomen in de ’s-Gravelandse Vaart. Die varen we af tot in het Hilversums Kanaal. Dan verder tot sluis het Hemeltje en via de Vecht weer naar Weesp. Leuke afwisseling van besloten en open water. We passeren drie sluizen.
Lengte tocht 45 km. Deelname max. 16 personen. Kosten: geen

 

Zaterdag 24 september: Rondje Spiegelplas

Een tocht van een halve dag (een ochtend) vanaf de vereniging naar de Spiegelplas, die we na passeren van de sluis geheel rond varen. We pauzeren op een van de eilandjes, waarna we plm. 12.15 uur weer bij de sluis arriveren.
Lengte tocht 15 km. Deelname max. 50 personen. Kosten: geen

 

Zondag 23 oktober: Snerttocht

Traditiegetrouw organiseert de toercommissie tegen de winter de snerttocht. Deze zal plaats vinden op zondag 23 oktober. Gezelligheid staat bij deze tocht hoog in het vaandel. Ook leden die niet afgeroeid zijn kunnen deelnemen aan deze tocht. Aan je instructeur moet dan wel advies gevraagd worden of je roei-technisch al gevorderd genoeg bent om te kunnen deelnemen. De aanvankelijk geplande tocht door ’s-Graveland en via het Hilversums Kanaal gaat niet door vanwege een stremming. Dit jaar gaat de tocht via het Gein naar Baambrugge v.v.
Aansluitend aan de roeitocht is er een maaltijd … met snert … in het clubhuis.
Lengte tocht circa 26 km. Aantal deelnemers max. 50. Kosten: € 12
Voor het maken van de snert worden weer vrijwilligers gezocht. Graag aanmelding via e-mail!

 

Algemeen:

Alle bovenvermelde tochten worden tijdig (ongeveer 1 maand) van te voren aangekondigd op het mededelingenbord in het botenhuis, de nieuwsbrief via e-mail en de agenda van de website. In deze aankondiging wordt alle informatie opgenomen over de lengte en route van de tocht, de kosten, vertrektijden en de wijze van inschrijving. Indien er kosten aan de tocht verbonden zijn dient het geld voor sluiting van de inschrijftermijn te worden overgemaakt op de (op de lijst vermelde) rekening van Marc Buts. Deelname aan die tochten is alleen mogelijk als het geld ontvangen is.

Natuurlijk worden er nog veel meer toertochten in Nederland georganiseerd. Kijk gerust of er wat van je gading bij zit. Het staat je vrij om natuurlijk zelf wat te organiseren. Als je dat doet, overleg dan ook even met de leden van de toercommissie. Klik hier of gebruik de link voor  info van de KNRB over toerroeien: http://www.toertochten-marathon-roeien.nl/content/roeien_nederland

Wij als toercommissie vinden het leuk om toertochten te regelen. Wel willen we je erop wijzen dat  iedere deelnemer tijdens de door ons gereorganiseerde toertochten zelf verantwoordelijk is voor het gebruik van het al dan niet geleende/gehuurde roeimateriaal en zijn eigen vaargedrag.  

Hebben jullie vragen, dan kunnen die gesteld worden via thcotreot.[antispam].@rvweesp.nl of natuurlijk als je ons tegenkomt op de vereniging.

 

Met vriendelijke groeten,

Viola van Dalfsen, Marc Buts, Ed Merks, Hans Meuwissen, Dennis Jannette Walen

 

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 6 oktober 2022

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis