Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Content banner 030

Toertochten

De toercommissie organiseert voor de leden elk jaar een aantal prachtige tochten. 

Toerprogramma Roeivereniging Weesp 2017

De toercommissie heeft voor de leden het volgende programma samengesteld:

 

10 Juni: Een rondje Amsterdam 

In aansluiting op het eerste afroeimoment van het jaar 2017 organiseert de toercommissie ”Een rondje Amsterdam”, een toertocht met een oversteek over het Amsterdam-Rijnkanaal, roeien door Amsterdam, passeren van 2 (open) sluizen, liggen en slippen onder lage bruggen en punteren door het smalle Abcoude. Kortom een leuke tocht voor de beginnende roeier maar ook leuk voor alle leden die al langer roeien. Kosten: geen. Lengte route: 30-35km.

Maximaal aantal deelnemers 50.

 

8 Juli: Rondje Loosdrecht (of Vinkeveen)

Rondje Loosdrecht  is een tocht voor de geoefende roeier die het leuk vindt om op een dag een wat langere afstand te roeien. We vertrekken van de vereniging met maximaal 20 roeiers in 5 wherries en varen binnendoor via het Hilversums Kanaal naar Loosdrecht en dan over de plassen naar de Vecht onder Loenen. Van hier zakken we de Vecht af terug naar de vereniging. Kosten geen. De totale route is ongeveer 45km. ( als er voor het rondje Vinkeveen gekozen wordt wijkt de route af maar zal het aantal km ongeveer gelijk zijn)

 

28 Oktober: Snerttocht 

Zo tegen de winter organiseert de toercommissie traditiegetrouw de Snerttocht. Een tocht waarbij de gezelligheid hoog in het vaandel staat. Ook leden die nog niet afgeroeid zijn kunnen deelnemen aan deze tocht. Vraag advies aan je instructeur of je ver genoeg bent in het leertraject om deel te nemen. De tocht bestaat uit een roeitocht met aansluitend een maaltijd in het clubhuis. Kosten ongeveer 10 euro. Lengte route 25-30km. Maximaal aantal deelnemers 50.

OPROEP: Voor het verzorgen van de snert zoeken we ook dit jaar weer vrijwilligers! Meld je aan via de e-mail.

 

Alle bovenvermelde tochten worden tijdig (ongeveer 1 maand) van te voren aangekondigd op het mededelingenbord in het botenhuis, de nieuwsflits en de agenda van de website. In deze aankondiging wordt alle informatie opgenomen over de lengte en route van de tocht, de kosten, vertrektijden en de wijze van inschrijving.

 

Naast bovengenoemde evenementen zijn de volgende tochten van de KNRB toerkalender door de commissie geselecteerd om dit jaar te gaan roeien.

  • 9 april  De Weerribbentocht, mooie tocht door het gebied van de Weerribben organiserende vereniging ‘t Diep. Lengte tocht 35km. Deelname max 8 personen.
  • 7 mei: Haventocht  Rotterdam. Tocht over ruig havenwater bij roeivereniging Nautilus Rotterdam. (Let op :Maximaal 3 deelnemers, Er zal t.z.t. een inschrijving worden gehouden bij meer dan 3 inschrijvingen volgt loting tussen de gegadigden.)
  • 3 september: De Vinkeveense Plassentocht. Tocht over de Vinkeveense Plassen en omliggende wateren. Organiserende vereniging UR&KV Michiel de Ruyter Uithoorn. Lengte 35km. Kosten € 22.50, inclusief diner en boothuur excl. reiskosten. Deelname max 8 personen.

Bij de bovengenoemde KNRB tochten ligt de organisatie gedeeltelijk bij de tourcommissie en gedeeltelijk bij de deelnemers zelf.  De toercommissie coördineert de inschrijving en indien mogelijk de botenhuur bij de organiserende vereniging. Is botenhuur niet mogelijk en nemen we deel met RV Weesp boten, dan ligt de coördinatie van het botentransport etc. bij de deelnemende leden zelf.

De deelnemers zijn in alle gevallen zelf verantwoordelijk voor reis en verblijf op de dag van tocht zelf.

 

Natuurlijk worden er nog veel meer toertochten in Nederland georganiseerd. Kijk gerust of er wat van je gading bij zit. Het staat je vrij om natuurlijk zelf wat te organiseren. Als je dat doet, overleg dan ook even met de leden van de toercommissie. Klik hier of gebruik de link voor  info van de KNRB over toerroeien:  http://www.toertochten-marathon-roeien.nl/content/roeien_nederland

 

Verder kunnen jullie ons altijd vragen via thcotreot.[antispam].@rvweesp.nl of natuurlijk als je ons tegenkomt op de vereniging.

 

Met vriendelijke groeten,

thcotreot.[antispam].@rvweesp.nl 

Joost Ponte, Marc Buts, Kees van Ommeren, Viola van Dalfsen, Joost Kolloffel en Ed Merks