Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

content-banner-080

Toertochten

Roei eens op ander roeiwater en ervaar een nieuwe omgeving. De toercommissie organiseert voor de leden elk jaar een aantal prachtige tochten. Gezamenlijk maken we er een leuke dag van. Bekijk hieronder de tochten en geef je op!

Tochten van RV Weesp:

 

Vrijdag 12 april          Ochtendtocht Spiegelplas (vooral voor inlooproeiers)
Een tocht van een halve dag (een ochtend) vanaf de vereniging naar de Spiegelplas, die we na passeren van de sluis geheel rond varen. We pauzeren op een van de eilandjes, waarna we plm. 12.15 uur weer bij de sluis arriveren.

Lengte tocht 15 km. Deelname max. 40 personen. Kosten: geen

 

Zondag 21 april          dagtocht Nieuwkoopse Plassen
We varen vanaf RV De Meije in Noorden via een aantal sloten door het natuurgebied van de Nieuwkoopse plassen en de Noordeinderplas richting Woerdense verlaat en retour.De tocht kan niet doorgaan bij windkracht 4 of meer.

Lengte tocht circa 25 km. Aantal deelnemers 16. Kosten € 8,50 (excl. autokosten heen en terug).

 

Zaterdag 8 juni           dagtocht Rondje Amsterdam
Een toertocht naar Amsterdam via de Gaasp/Weesper Trekvaart. Eventueel nog een stukje in Amsterdam (Berlagebrug tot de sluis bij de Magere brug v.v.). Terugtocht gaat over de Amstel naar Ouderkerk, vervolgens naar  Abcoude en via het fraaie (en soms heel smalle) Gein naar Weesp. Een leuke tocht met slippen/liggen door lage bruggen, passeren van twee open sluizen en tweemaal een oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal. Een aanrader dus voor net afgeroeide leden!

Lengte tocht: 35 km, bij verlenging in Amsterdam 42 km. Deelname max. 50 personen. Kosten: geen

 

Zondag 14 juli          dagtocht met kerkboot Sneek
De Kerkboot is een van oorsprong Finse boot waarin veertien roeiers zitten. Zeven mensen aan bakboord en zeven mensen aan stuurboord. De vijftiende persoon maakt de bemanning compleet als stuur. Je hoeft voor deze boot geen specifieke boordroeiervaring te hebben. Je roeit op een rolbankje met slidings. De houten riemen zitten met een oog vast op een pin; hierdoor kan je de bladen niet draaien. Tussentijds kan je even rusten of water drinken door de greep van de riem in een lus tussen je benen te plaatsen terwijl de andere roeiers verdergaan met roeien.

Tochtlengte in overleg 20 a 25 km. Aantal deelnemers: 15. Deelnamekosten: €19,00 p.p. (excl. reiskosten Sneek en retour).

 

Zondag 1 september            dagtocht Waterland
Route door het fraaie Waterland, door verschillende dorpen.
Afhankelijk van gekozen route (er zijn meerderde routes mogelijk) 25 a 30 km. Vertrek en aankomst in Purmerend bij Roeivereniging De Where.

Deelname 20 personen. Kosten: € 8,50 (excl. autokosten heen en terug).

 

Zat.21 of zond.22 sept.        ochtendtocht Spiegelplas (vooral voor niet-inlooproeiers)
Een tocht van een halve dag (een ochtend) vanaf de vereniging naar de Spiegelplas, die we na passeren van de sluis geheel rond varen. We pauzeren op een van de eilandjes, waarna we plm. 12.15 uur weer bij de sluis arriveren.

Lengte tocht 15 km. Deelname max. 40 personen. Kosten: geen

 

Zondag 3 november              sluitingstocht (Baambrugge v.v.)
Heel wat jaren organiseerde de toercommissie tegen de winter de snerttocht. Dit jaar geen snert maar wel glühwein + na afloop van de tocht. Gezelligheid staat bij deze tocht hoog in het vaandel. Ook leden die niet afgeroeid zijn kunnen deelnemen aan deze tocht.  Aan je instructeur moet dan wel advies gevraagd worden of je roei-technisch al genoeg gevorderd bent om te kunnen deelnemen. De tocht gaat via het Gein naar Baambrugge v.v.. Koffie en taart bij de Punt op eigen kosten.
Aansluitend aan de roeitocht is er glühwein + in het clubhuis.

Lengte tocht circa 25 km. Aantal deelnemers max. 40. Deelnamekosten: € 5,-

 

Tochten van de KNRB:

Ook de KNRB organiseert tochten. Er is volop keuze aan tochten in Nederland te vinden op de website van de KNRB, https://toertochten-marathon-roeien.nl, onder het tabblad Roeikalender.  Naast de ruime keuze aan tochten in het binnenland zijn er in 2024 de volgende tochten georganiseerd in het buitenland:

25 april t/m 28 april en
28 april t/m 1 mei                             vierdaagse toertocht De Maas (Nederland)

9 juni t/m 16 juni en
16 juni t/m 23 juni                            achtdaagse toertocht De Saale (Duitsland)

30 aug t/m 7 sept en
7 sept t/m 15 sept.                           negendaagse toertocht De Thames (Engeland)

1 juni t/m 31 aug.                              Botenwagenproject* Grünau (Duitsland)

1 juni t/m 31 aug.                              Botenwagenproject* Priepert (Duitsland)

* Botenwagenproject: Twee botenwagens van de KNRB gaan dit jaar weer naar het buitenland. Voor degenen die niet met een georganiseerde tocht mee willen, maar meer op eigen gelegenheid willen roeien, staan er dit jaar in het buitenland in de maanden juni, juli en augustus weer twee botenwagens met ieder twee wherry’s klaar voor mooie tochten.  De huur van de botenwagens staat open voor leden van roeiverenigingen die bij de KNRB zijn aangesloten, dus ook voor leden van RVWeesp.
Inschrijving via KNRB https://toertochten-marathon-roeien.nl/roeien-buitenland

 

Algemeen:

Alle door de tochtencommissie georganiseerde tochten worden tijdig (ongeveer 1 maand) van te voren aangekondigd op het mededelingenbord direct links achter de toegangsdeur van de vereniging, de nieuwsflits en de agenda van de website. In deze aankondiging wordt alle informatie opgenomen over de lengte en route van de tocht, de kosten, vertrektijden en de wijze van inschrijving. Indien er kosten aan de tocht verbonden zijn dient het geld voor sluiting van de inschrijftermijn te worden overgemaakt op de (op de lijst vermelde) rekening van Marc Buts.

Natuurlijk staat het je vrij om zelf een tocht te organiseren. Als je dat doet, kan dat eventueel in overleg met de leden van de toercommissie. 

Wij als toercommissie vinden het leuk om toertochten te regelen. Wel willen we je erop wijzen dat  iedere deelnemer tijdens de door ons gereorganiseerde toertochten zelf verantwoordelijk is voor het gebruik van het al dan niet geleende/gehuurde roeimateriaal en zijn eigen vaargedrag.  

Hebben jullie vragen, dan kunnen die gesteld worden via thcotreot.[antispam].@rvweesp.nl of natuurlijk als je ons tegenkomt op de vereniging.

 

Met vriendelijke groeten,

Viola van Dalfsen, Marc Buts, Hans Meuwissen, Dennis Jannette Walen

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 4 maart 2024

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis