Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Content banner 014

Reserveren en afschrijven

Roeivereniging Weesp maakt gebruik van een digitaal afschrijfsysteem voor de boten. Op deze pagina kun je alle informatie vinden over dit syteem. Klik in het menu boven aan op "afschrijfboek" om naar het systeem zelf te komen. 

Digitaal reserveren en afschrijven

Roeivereniging Weesp maakt gebruik van een digitaal afschrijfsysteem voor de boten. Het digitaal reserveren, bevestigen en afschrijven van boten, inclusief het noteren van kilometers, gaat allemaal via het digitaal afschrijfboek.  Hieronder staat de globale procedure en bij wie je voor wat moet zijn. Het afschrijfboek kun je hier vinden (of klik bovenaan in het menu op "afschrijfboek"). Voor een uitleg van het systeem klik hier. Heb je andere vragen, dan kunnen de onderstaande mensen je misschien verder helpen.

 

Wat ? Wie?

Reserveren voor een toertocht of gastroeien?

neieortsag.[antispam].@rvweesp.nl
Reserveren voor een wedstrijd? djirtsdew.[antispam].@rvweesp.nl
Overige reservereringen meer dan acht dagen vooruit? nerevreser.[antispam].@rvweesp.nl
Password vergeten? eitartsinimdanedel.[antispam].@rvweesp.nl
Vragen over roeibevoegdheden? ieorfa.[antispam].@rvweesp.nl
Vragen over bevoegdheden in het systeem? neieorsirassimmoc.[antispam].@rvweesp.nl
Technische vragen over het systeem? retsambew.[antispam].@rvweesp.nl 


Password en gebruikersnaam zijn onmisbaar!:
 

Je gebruikersnaam is je vierletterige roeicode in hoofdletters. Je password is in de eerste instantie je roeicode in kleine letters. Deze kun je na de eerste keer inloggen wijzigen. Ben je je password vergeten dan kun je terecht bij de ledenadministratie (eitartsinimdanedel.[antispam].@rvweesp.nl).

 

In- en uitloggen: 

Op de roeivereniging staan beneden in de botenloods twee computerschermen. Je kunt hier direct op de homepage van rvweesp.afschrijfboek.nl inloggen. Als je klaar bent, vergeet dan niet rechtsboven MET DE RODE KNOP UIT TE LOGGEN. Anders kunnen anderen misbruik maken van jouw gegevens. Het is verboden om op de roeivereniging andere sites te bezoeken. Je kunt ook thuis of op een andere locatie via www.rvweesp.nl het Afschrijfboek gebruiken. Het is ook mogelijk een boot te reserveren (niet bevestigen of afschrijven) via je mobiele telefoon! Ga dan met je mobiele internet naar http://rvweesp.afschrijfboek.nl/mobi.

 

Reserveren boten: 

  • Zomerschema: Door de coordinator reserveren (nerevreser.[antispam].@rvweesp.nl) zijn de boten conform de ingediende wensen op vaste tijdstippen tot 1 oktober al in het systeem gereserveerd.
  • Inlooproeien: voor het inlooproeien op maandag- en vrijdagochtend en woensdag- en donderdagavond zijn alle gewenste boten in het systeem gereserveerd, zodat ter plekke de te gebruiken boten bevestigd kunnen worden en na het roeien afgeschreven.
  • Instructie: alle boten benodigd voor de instructieblokken op vrijdagavond en zondagochtend zijn al in het systeem gereserveerd, zodat ter plekke de te gebruiken boten bevestigd kunnen worden en na het roeien afgeschreven.
  • Ad hoc reserveren: Ieder lid kan maximaal acht dagen van te voren in het systeem een beschikbare boot reserveren. Dit kan op de roeivereniging, maar ook vanaf huis of van elke willekeurige computer.
  • Toertochten en gastroeien: Als voor een toertocht of gastroeien boten langer van te voren gereserveerd dienen te worden dan kun je terecht bij (neieortsag.[antispam].@rvweesp.nl).
  • Wedstrijden: Om boten voor wedstrijden tijdig, dus langer dan acht dagen van te voren, te reserveren kun je terecht bij djirtsdew.[antispam].@rvweesp.nl.
  • Overige reserveringen: Voor alle overige reserveringen langer dan acht dagen van te voren kun je een verzoek indienen bij de coordinator reserveren (nerevreser.[antispam].@rvweesp.nl).

 

Reserveren ergometers, No Panic en botenwagens: 

Dit werkt op dezelfde wijze als bij het reserveren van boten en zie je staan onder de tab ‘Divers’.

 

Bevestigen boten: 

Twee scenario’s mogelijk: roeien zonder reservering en roeien met reservering:

1)     Roeien zonder reservering: Je wilt roeien, komt op de vereniging en wil een boot meenemen. Je reserveert ter plekke en hoeft niet te bevestigen. Dus 1 x klik op boot-tijdlijn voor plaatsing boeking en na het roeien kun je afschrijven (zie verder hieronder).

2)     Roeien met reservering: Je boot is al wekelijks gereserveerd in het zomerschema of je wilt morgen of een andere dag vooruit een boot reserveren. Op de dag zelf moet je dan bevestigen . Dus vandaag plaats je een reservering, morgen op de vereniging moet je de boeking openen en opslaan/verwijderen, anders vervalt de reservering VIJFTIEN minuten na de gereserveerde aanvangstijd. Anderen kunnen dan de boot meenemen.

 

Afschrijven na het roeien: 

Na het roeien kun je alsnog alle roeiers invullen en het keerpunt waar je gekeerd bent. Het systeem berekent dan automatisch het aantal kilometers en telt deze bij de jaarkilometers op. Je hebt nu ook de mogelijkheid om een schadekaart in het systeem in te vullen. LOG ALTIJD MET DE RODE KNOP UIT als je klaar bent.

 

Schadekaart invullen: 

Iedereen heeft de mogelijkheid om een schadekaart voor een boot in te vullen. Dit kan via het tabblad schadekaarten, maar ook als je een boot afschrijft. Tevens kun je advies geven of een boot uit de vaart moet ja of nee. Je kunt later alleen de door jou ingevoerde schadekaarten wijzigen, maar niet verwijderen. De functionaris botenbeheer krijgt alle schadekaarten toegezonden en kan dan dit advies overnemen.

 

Botenbeheer: 

In het Afschrijfboek worden de schadekaarten bijgehouden en de stamkaarten van de boten, riemen, botenwagens, ergometers en de No Panic. Door op links op de betreffende boot te klikken, verschijnt de stamkaart. Als een boot uit de vaart genomen wordt, dan wordt dit door het botenbeheer in het systeem vastgelegd en kan de betreffende boot niet gereserveerd of afgeschreven worden. 

 

Een rode balk op de tijdlijn van een boot betekent: boot uit de vaart, niet gebruiken. Een oranje balk op de tijdlijn van desbetreffende boot betekent dat er een schade gemeld is aan de boot, maar dat deze (nog) niet uit de vaart is genomen. Let dan op of je gezien de gemelde schade wel kan roeien met de boot.

 

Roeibevoegdheden: 

Bij alle leden staan in het systeem onder de tab ‘Mijn gegevens’ de roeibevoegdheden aangegeven. Ook is het mogelijk de roeibevoegdheden van andere leden op te vragen onder de tab ‘Roeibevoegdheden’. Bij de boten staat vermeld welke roeibevoegdheden nodig zijn om in een boot te roeien. Als iemand ingedeeld wordt in een boot, waar hij/zij niet bevoegd voor is, dan geeft het systeem een terugmelding. Je kunt het gebruik van de boot wel vastleggen in het systeem, bijvoorbeeld omdat je instructie in de boot krijgt. Het beheer van de roeibevoegdheden ligt bij de afroeicommissie. 

 

Vaarverboden 

De vaarverboden worden door de commissaris roeien (neieorsirassimmoc.[antispam].@rvweesp.nl) en materiaal commissaris (laairetamsirassimmoc.[antispam].@rvweesp.nl) beheerd. Alleen als het zeker is dat er een hele dag niet geroeid kan worden door ijs, harde wind of zeer dichte mist of door een evenement, zal een vaarverbod worden ingesteld. Dit betekent dat er dan geen boten gereserveerd of afgeschreven kunnen worden! Als er geen vaarverbod is afgegeven blijven roeiers ten alle tijden zelf verantwoordelijk om ter plekke te bepalen of er volgens de richtlijnen geroeid mag worden.

 

Ledenbeheer 

De leden en hun vierletterige roeicode worden door de ledenadministratie overgezet naar het Afschrijfboek. Mocht je niet geregistreerd staan in het Afschrijfboek dan kun je bij de ledenadministratie (eitartsinimdanedel.[antispam].@rvweesp.nl) terecht.

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 16 november 2019

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis