Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Content banner 068

Gebruik boten tijdens instructie

Niet alle boten zijn geschikt voor instructie. Hou daar s.v.p. rekening mee. 

Gebruik boten tijdens instructie

Het onderhoudsteam doet zijn uiterste best om de boten van de vereniging in goede conditie te houden. Dit doen we door schades te herstellen, preventief onderhoud te plegen, modificaties aan te brengen en zelfs boten een grote onderhoudsbeurt te geven (een soort metamorfose). Dat kost geld en heel veel vrije tijd.

Een aantal boten is minder geschikt om instructie in te geven, omdat ze heel licht zijn gebouwd en/of hele lichte (zwakke) riggers hebben. Een kleine botsing kan dan grote gevolgen hebben. Een gebroken/verbogen rigger, een gat (gaatje)in de romp, etc.

 

De volgende boten mogen daarom niet voor instructie worden gebruikt:

  • Werries: Wintertaling
  • C-boten: Uitermeer, Ossenmarkt
  • Gladde boten: Stormvogel, Delphine
  • De volgende skiffs zijn niet toegestaan om het omslaan mee te oefenen: Valck, Osch, Spirit, Spijker en Zwaan. Zij hebben een super dunne huid (honingraat constructie), die gemakkelijk beschadigt.

In het afschrijfboek staat dit ook aangegeven in het vakje opmerkingen van de betreffende boot.We realiseren ons best, dat het verleidelijk is om een boot over te nemen die aan komt varen. Je kunt je ook vast voorstellen dat het repareren van een schade veel meer tijd (en ook geld)kost dan het uitbrengen van een boot die beter geschikt is voor het geven van instructie.

 

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 1 april 2023

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis