Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Content banner 012

Ervaren roeiers

Voor leden en aspirant- leden die van Roeivereniging Weesp lid willen worden en al voldoende roeiervaring hebben, is er de mogelijkheid om de basisinstructie over te slaan en aanvullende instructie te krijgen. 

Voor aspirant- leden die van Roeivereniging Weesp lid willen worden en al voldoende roeiervaring hebben, is er de mogelijkheid om de basisinstructie over te slaan. Nadat je je hebt aangemeld vragen we je dan om “voor te roeien” voor een examinator. Deze examinator zal dan beoordelen of je over voldoende roeiervaring beschikt om in dat specifieke boottype te mogen roeien.  Wanneer je beschikt over een examen- of afroeikaart van een andere roeivereniging, kan die ook gebruikt worden om eerdere ervaring aan te tonen.

In de praktijk zien we vaak dat mensen wel veel roeiervaring hebben maar al enkele jaren niet meer hebben geroeid en daardoor sommige roeiaspecten vergeten zijn. We bieden deze mensen de mogelijkheid om samen met een instructeur een aantal keer de roeibeweging weer te oefenen tijdens een aantal instructiemomenten. Na een aantal vaarten zal een afspraak met de examencommissie worden gemaakt om alsnog voor te roeien.

 

Bestaande leden die hun roeivaardigheden verder willen ontwikkelen 

Voor bestaande leden die hun roeivaardigheden graag verder willen ontwikkelen in glad materiaal, zoals de skiff, gladde vier (skull of boordroeien) of acht, wordt vervolginstructie aangeboden in de C1, skiff, gladde4 en acht.

 

De instructiemomenten en vereisten die nodig zijn om in bepaalde boten te kunnen roeien of instructie te krijgen kun je in het instructieplan vinden. Als je belangstelling hebt voor vervolginstructie, kun je dit bij de instructiecommissie kenbaar maken via het mailadres (eitcurtsni.[antispam].@rvweesp.nl ). Je krijgt daarna bericht wanneer je voor de instructie bent ingedeeld.

 Om aan de vraag naar instructie te kunnen voldoen, zal ook van de leden die instructie krijgen een inspanning gevraagd worden. Dit geldt niet voor de basisinstructie, maar wel voor de vervolginstructie in bijvoorbeeld C1, Skiff, Gladde4 en Acht. Bij het opgeven voor de instructie zal je gevraagd worden om te assisteren bij een andere instructie (vaak een niveau lager dan waar je je voor hebt opgegeven). Op deze manier kunnen we voldoende capaciteit voor het geven van instructie garanderen. Voor dit assisteren hoef je geen volwaardige instructeurscapaciteiten te bezitten; met de zogenaamde “handjes aan de boot” zijn we vaak al erg geholpen.

 

Skiff/ C1 instructie 

Instructie in de skiff wordt gegeven op doordeweekse avonden in de periode mei t/m oktober tussen 19 en 21 uur. Aanmelden kan via eitcurtsni.[antispam].@rvweesp.nl. De instructiemomenten en vereisten die nodig zijn om in dit boottype te kunnen roeien of instructie te krijgen kun je in het instructieplan vinden. Belangrijk om te weten is dat de volgende skiffs niet geschikt zijn voor het oefenen met omslaan/ inklimmen: Valck, Osch, Spirit en Vest. Zij hebben een erg dunne huid (honingraat constructie), die gemakkelijk beschadigt.

 

Gladde 4 instructie 

Gladde vier instructie wordt, afhankelijk van de belangstelling, voor- en na de zomer in blokken van ca. 4 maanden gegeven (maart t/m juni of september t/m december). Met ingang van 2012 dien je eerst in de skiff te zijn afgeroeid voordat je kunt doorstromen naar gladde vier instructie. Hierdoor hebben kandidaten voor gladde vier instructie al een goed startniveau, zodat ze sneller kunnen afroeien en kunnen doorstromen in de grotere boottypes. De instructiemomenten en vereisten die nodig zijn om in dit boottype te kunnen roeien of instructie in te krijgen kun je in het instructieplan vinden.

 

Instructie in boordroeien 

Hoewel bij de studentenverenigingen boordroeien zeer gebruikelijk is wordt er bij Roeivereniging Weesp relatief weinig boord geroeid. Er is (nog) geen vaste boordinstructie ingepland. Wel wil de instructiecommissie dit stimuleren. Ben je geïnteresseerd, dan kun je je bij de instructiecommissie opgeven. We zullen bij voldoende aanmeldingen starten met de boordinstructie. Ook voor de instructie in de Acht kan er op elk moment met instructie gestart worden, mits er voldoende aanbod van kandidaten is. De instructiemomenten en vereisten die nodig zijn om in dit boottype te kunnen roeien of instructie in te krijgen kun je in het instructieplan vinden.


Omgaan in de skiff (en weer instappen)

Zet onderaan de optie 'ondertitels' aan voor extra toelichting.


 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2022

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis