Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

content-banner-080

Volwassenen

Voor het roeien voor volwassenen worden proeflessen en instructies georganiseerd.

Proeflessen

Aspirant leden kunnen, voordat ze lid worden, in een korte periode 3 proeflessen volgen, Meer informatie hierover is te vinden onder het kopje “Lid worden”. Deze lessen zijn bedoeld om zelf te ervaren of roeien een leuke sport is. De proeflessen worden begeleid door instructeurs of ervaren leden. De nadruk ligt vooral op het kennismaken met het roeien, en nog niet op de instructie van de roeitechniek.

 

Basisinstructie 

De instructie wordt gegeven door ervaren roeiers (vrijwilligers). De instructie is inbegrepen in de reguliere contributie (geen extra kosten) en duurt meestal 2 uur per week. De instructie begint direct in de boot.

 

De eerste groep aspirant leden start eind april/ begin mei met de basisinstructie, aansluitend op de open dag en de proeflessen. Na de zomervakantie zal, aansluitend op de verenigingenmarkt in september, een tweede groep nieuwe leden kunnen starten met instructie.

 

De basisinstructie start met een aantal lessen in de C1x, een smalle éénpersoonsboot (ca. 7 tot 10 keer), om de mensen via de cybernetische methode een goed bootgevoel bij te brengen. Daarna wordt de instructie voortgezet in de C4x+ (vier roeiers + een stuur), zodat wat efficiënter een grote groep nieuwe leden kan worden opgeleid en de leerlingen het “ploegroeien” en sturen kan worden bijgebracht.

 

In het instructieplan kunt je allerlei nuttige informatie over de basisinstructie vinden. Hieronder zijn een aantal zaken uit dat plan nog eens kort uiteengezet:

 

Instructiemomenten 

Je krijgt 1 keer per week instructie. Je kunt kiezen uit de vrijdag-/zaterdaginstructie of de zondaginstructie. Tijdstippen van de instructie zijn:

 

Vrijdag-/ zaterdaginstructie:

Instructiemoment: Van april t/m september: vrijdagavond van 19.00 – 21.00 uur 
Van oktober tot en met maart: zaterdagmorgen van 11.00 – 13.00 uur
Contactpersoon: eitcurtsni.[antispam].@rvweesp.nl

 

Zondaginstructie:

Instructiemoment: het hele jaar door op iedere zondagmorgen van 11.00 – 13.00 uur;
Contactpersoon: eitcurtsni.[antispam].@rvweesp.nl

 

De basisinstructie duurt ongeveer 1 jaar.. Na deze periode doe je een roei- en stuurexamen. Als je slaagt bent je vrij om zelfstandig een C4x+ van de vereniging te gebruiken en vrij te roeien.

 

Theoriecursus 

Gedurende de praktijklessen organiseren we een theoriecursus die bestaat uit een theorieavond en een examenavond. De theoriecursus gaat onder andere over de verkeersregels op het water, zorgvuldig omgaan met het materiaal en de stuur commando’s. De bedoeling van de cursus is dat de deelnemers een handreiking krijgen om zo veilig mogelijk te roeien en met aandacht leren omgaan met de boten en de riemen (het materiaal).

 

Kennis over het materiaal en de commando’s helpt bijvoorbeeld om helder te kunnen communiceren bij het in- en uitbrengen van de boten. Dit verkleint de kans op blessures en schade van de boten. Naast de verkeersregels op het water krijgen de deelnemers brede informatie over veiligheid op het water.


 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 november 2019

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis