Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

content-banner-073

Jeugd

Roeien kun je leren vanaf 10 jaar. De gezellige jeugdafdeling van Weesp bestaat uit leden in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. 

Tijdens de jeugdinstructie leren kinderen en jongeren van 10 t/m 18 jaar roeien. Bij de Roeivereniging Weesp hebben we er voor gekozen om alle jeugdroeiers op dezelfde avond of middag te laten roeien, zodat iedereen elkaar leert kennen. Plezier in het roeien staat bij ons voorop!

Ook bij de jeugd wordt alle instructie verzorgd door vrijwilligers. Tijdens de instructie komen alle aspecten van het roeien aan bod:

  • techniek en conditie 
  • balans en behendigheid in skiff, C1 of dubbeltwee
  • roeien en sturen in gestuurde gladde vier of gestuurde C4
  • ergometertraining
  • theorie

 

Jeugdleden kunnen enkele malen per jaar deelnemen aan jeugdwedstrijden. De RV Weesp organiseert zelf elk najaar een landelijke jeugdwedstrijd op de Vecht: de Weesper Molenwedstrijd. Verder proberen we elk jaar met zoveel mogelijk jeugdleden af te reizen naar de wedstrijden in Gent en naar het Nationaal Junioren Trainingskamp (NJTK).

 

Daarnaast is het soms mogelijk voor gevorderde roeiers om extra trainingen af te spreken of aan wedstrijdtrainingen mee te doen. Dit is afhankelijk van de beschikbare coaches en instructeurs.

 

Interesse?

Heb je interesse om te leren roeien? Dan kun je contact opnemen met de coördinator jeugdroeien (neieordguejeissimmoc.[antispam].@rvweesp.nl). Naast de vaste instructie wordt er voor de jeugd ook verschillende activiteiten gedurende het jaar georganiseerd: zoals een pepernotentocht of paasbrunch.

Coördinator / Afmelden: 

E-mail adres: neieordguejeissimmoc.[antispam].@rvweesp.nl

 

Wanneer vindt de jeugdinstructie plaats? 

Zomertijd: maandagavond van 18.30 - 19.30 u en 19.30 - 20.30 u.

Wintertijd: zondagmiddag van 12.30 - 13.30 u.

We volgen de schoolvakanties.

 

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 29 april 2020

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis