Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Rondje Amsterdam

Geplaatst op 11-07-2017  -  Categorie: Redactie  -  Auteur: Lisanne Teeuwen

Zaterdagochtend  10 juni jl. verzamelen zich vijfentwintig roeiers bij de vereniging voor het  inmiddels traditie geworden Rondje Amsterdam. Vier wherries en twee C-vier boten verlaten rond half 10 het vlot.  De zorgen over de werkzaamheden bij de brug in Driemond, die een vrije doorgang onmogelijk maken, worden handig gepareerd, door het omdraaien van de r17-06-10-rondje-adam-versperringoute en de oplossing de boten ter plaatse uit het water te halen. Ze worden met veel menskracht op een klein karretje over de weg vervoerd naar een plek voorbij het ponton. Joost 17-06-10-rondje-adam-boot-op-straatPonte geniet zienderogen omdat hij nu geweldige foto’s kan maken. Deze actie levert echt unieke beelden op en ook bekijks van nieuwsgierige passanten. Mark Veldhuisen en Thijmen Beekhuizen begeleiden het proces met de nodige ondersteuning van Floor Bijlaard en Brenda Pos. Cees van Ommeren van de toercommissie komt ook nog even een handje helpen.17-06-10-rondje-adam-hulp-in-de-boot

Na deze unieke onderbreking varen de boten in verschillend tempo over ‘t Gein richting Abcoude. lees meer De opkomende en ontluikende waterlelies zijn een lust voor het oog. De rust die er heerst wordt af en toe verstoord door een passerend voertuig of een groep wielrenners. Bij het stoplicht voor de smalle doorsteek komen de boten weer samen. Deze doorsteek in het centrum is elke keer weer een avontuur. Roeien kan niet, dat wordt dus peddelen en voorzichtig langs de smalle kanten laveren. Onze boot, met Angela, Karin, Simone en Lisanne, legt daarna aan in Abcoude voor een welverdiende kop koffie met appeltaart bij café-restaurant de Eendracht.

De weersomstandigheden zijn ideaal, niet al te veel wind, wolken die af en toe de zon bedekken en een aangename roeitemperatuur van rond de 21 graden.  Over het algemeen is het niet druk met andere boten, zelfs niet op de Amstel, dat komt later pas als we meer in de buurt van Amsterdam komen. Wel zitten er veel vissers langs de Amstel. Het lijkt een soort van wedstrijd, want de vissen worden gewogen. Er wordt kennelijk niet gevist voor een heerlijk avondmaal met verse vis.

Het voordeel van de omgekeerde route is dat je nu alles eens van de andere kant kunt bekijken en dat maakt deze tocht uniek. Op een of andere manier ontstaat er ook een andere tijdsbeleving.  Het lange stuk op de Diemertrekvaart en later op de Gaasp voelen niet als lang en saai. Misschien dat ook hier de afwezigheid van veel verkeer een bepaalde rust geeft.

17-06-10-rondje-adam-roeien

Het oversteken van het Amsterdam-Rijnkanaal verloopt zonder problemen. Zowel op de heen- als terugweg ondervindt onze boot weinig last van golfslag en druk vaarverkeer.

Als we rond kwart over vijf aanleggen bij de steiger heerst bij ons een gevoel van intense tevredenheid. We maken de boot schoon en drinken nog wat met de al aanwezige andere deelnemers aan de tocht.Een bedankje aan het adres van de toercommissie is op zijn plaats, ze hebben natuurlijk  niet de weersomstandigheden in de hand, maar door de oplossing met de boten in Driemond kon Rondje Amsterdam gewoon doorgaan.

Lisanne TeeuwenPlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

De laatste nieuwsberichten:

Snerttocht met snertweer!

Datum: 10 november 2019

gele hesjes!

Datum: 10 november 2019

1 december Kleding Pasdag

Datum: 08 november 2019

Ledenpost KNRB oktober 2019

Datum: 07 november 2019

Afgeroeid!

Datum: 14 oktober 2019

Afgeroeid in de C4x+!

Datum: 06 oktober 2019

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis