Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

45 Jaar roeien op de Vecht in Weesp

Geplaatst op 06-06-2023  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Steven de Nie

20230603-vlootschouw-groeten

Met de Vecht heeft de stad Weesp een prachtige recreatie-ader die verstild buitengebied en levendige stadspracht haast in hetzelfde gezichtsveld met elkaar combineert.

Roeien is de buitensport die daarin heel goed past. Honderden roeiers genieten vanuit de RVWeesp van de prachtige omgeving die wij hier hebben. Een paar mensen namen 45 jaar geleden het initiatief tot de oprichting van de Roei Vereniging Weesp op 10 mei 1978. Van hen zijn vandaag aanwezig: Carlo en Lia Bogerd en Hans Witkamp.23-06-lustrum-carlo

Vandaag vieren we dit historische moment. (N.B.: Zie ook het bericht in het Weesper Nieuws van dezelfde dag).

Weesp, als stad ooit opgericht om de belangen van Amsterdam te verdedigen, maakt sinds kort deel uit van deze metropool. We hadden de Burgemeester van Amsterdam uitgenodigd om de viering van ons Lustrum bij te wonen. De agenda stond dit niet toe. Maar we zijn heel blij met de belangstelling van Seada van den Herik, voorzitter van het hoofdbestuur van de Nederlandse Roeibond, voor het roei verenigingsleven in Weesp.

20230603-seada-van-den-herik

En met de belangstelling vanuit het bestuur van het stadsgebied Weesp door de bestuursvoorzitter Katinka Hilders en van Jan van der Does, ons eigen RVWeesp lid en ook stadsgebied Weesp bestuurder.  

Behalve een prachtig roeigebied heeft de vereniging de beschikking over een prachtig gebouw, ons beschikbaar gesteld door de gemeenschap, en een prachtige vloot, bij elkaar gespaard en in perfecte staat gehouden door de leden.

Deze vereniging van ruim 300 mensen draait geheel op leden die de handen uit de mouwen steken om belangrijke doelen te bereiken. Als voorbeeld het ontvangen van onze roeiers in de toko. Elke roeidag weer staan er mensen klaar. Maar ook het onderhoud aan onze boten wordt door een vaste ploeg klussers geklaard. Roei instructie, een heel tijdrovende en belangrijke taak, wordt door een grote groep toegewijde leden jaar in jaar uit verzorgd. Er zijn heel veel taken en taakjes die we met elkaar vervullen en waar we plezier uit halen. Veel van onze leden roeien wekelijks, vaak meerdere keren per week, en genieten van het sporten in de buitenlucht en van het contact met elkaar. De RVWeesp brengt zo honderden mensen op regelmatige basis samen. Net als de vele andere verenigingen van Weesp.

Het contact hebben met elkaar, het gezien en gewaardeerd worden voor wie we zijn is de brandstof waarop wij mensen draaien. Laten we de afgelopen 45 jaar ter inspiratie nemen voor zo’n zelfde periode voor ons om te blijven werken aan een vereniging die mensen bij elkaar brengt om sportief te genieten van de sport en van elkaar.

Laten we hierop klinken.20230603-steven-met-glasPlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lisette van Dolderen Lisette van Dolderen
11 jun 2023 11:17

Proost op onze mooie roeivereniging!

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis