Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Achtroeiers zetten zich in voor het goede doel

Geplaatst op 12-07-2021  -  Categorie: Overig  -  Auteur: Redactie

20210712-achtroeiers-100-km-tochtVia RVW-lid Marc Besselink ontvingen we de volgende informatie.

Een groep artsen en arts-onderzoekers van het Amsterdam UMC hebben zich geformeerd onder de naam de “Pancre8” (pancreas = alvleesklier) en gaat 20 augustus 100 kilometer roeien ten bate van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Jaarlijks krijgen 2800 mensen de diagnose alvleesklierkanker. Ondanks dat er veel onderzoek gedaan wordt, zijn de overlevingskansen voor mensen met deze diagnose helaas nog slecht. Na vijf jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Om de beste behandeling voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken, is het Deltaplan Alvleesklierkanker opgericht en de “Pancre8” hoopt met deze actie sponsors aan te trekken om dit mogelijk te maken.

Op dit moment zijn de trainingen voor het evenement in volle gang en het team maakt dankbaar gebruik van de locatie van Roeivereniging Weesp in de zojuist gedoopte gloednieuwe Filippi-8 “De Vecht”.

Start op vrijdag 20 augustus zal zijn 6:00 uur en finish ca. 17:00 uur, beiden vanaf Roeivereniging Weesp (Weesp-2x Muiden-Loenen a/d Vecht-Weesp).

Klik hier voor verdere informatie en/of indien je het project wilt ondersteunen.Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis