Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Berichten uit de werkplaats en omgeving

Geplaatst op 06-02-2019  -  Categorie: Onderhoud  -  Auteur: commissaris materiaal

19-01-in-de-werkplaats-jan-en-frank-polyesteren

De afgelopen weken is er weer hard gewerkt door vele mensen en de vaste ploeg van woensdagochtend. Het weer - harde wind, regen en ijs- heeft voor extra klustijd gezorgd!.

Een overzicht van de werkzaamheden:

- Na het leggen van de benodigde kabel zijn op 15 januari jl onze zonnepanelen geplaatst.19-01-15-zonnepanelen-op-het-dakje Tot op heden is de opbrengst 70 hele kilowatt-uren, en hebben we 50 kg CO2 niet uitgestoten. Allemaal nog niet veel, maar we hebben ook nauwelijks zon gezien.
- Twee houten boten zijn geschuurd, de slechte plekken kaal gekrabd en weer prachtig in de lak gezet.
- Gerard is aan een nieuw levenswerk begonnen en al een heel eind gevorderd: het opruimen en herinrichten van de bakjeskast; wat is dàt handig, dat we alles weer kunnen vinden en alle overbodige zooi eruit is!
- Het schilderen van het trappenhuis nadert zijn voltooiing, dankzij vele schuurders, gronders en aflakkers! Prachtig!
- Een groot aantal riemen is van een nieuwe manchet voorzien, en een nog groter aantal is fris in de verf gezet; ze zien 19-01-in-de-werkplaats-janer als nieuw uit!
- voor de Acht (Wesopa) zijn na intensief onderzoek en het testen van zelfs de riemen van de ”Holland Acht” nieuwe riemen besteld: Sweep Ultralights met Smoothie 2 25x54 Vortex SW-bladen, met green rubber inner- en microfiber suede outergrips, voor wie de details wil weten.
- na een pas- en meetsessie bleek het mogelijk de skull-riggers van wijlen de ”Tjerk Hiddesz” bruikbaar te maken voor19-01-in-de-werkplaats-gerrit de ”Zondagskind”; Gerrit heeft acht rvs-pasplaatjes gemaakt; ze moeten nog gemonteerd worden en dan kan er met de ”Zondagskind” ook geskuld worden.
- we zijn begonnen met het opknappen van de jeugd- en lichte skiffs, ze krijgen flexheels, beschadigingen worden gerepareerd, ze worden gepoetst en in de was gezet; twee zijn klaar.
Allen die aan deze en andere activiteiten hebben meegewerkt (het gaat te ver om alle namen te noemen): heel veel dank namens de vereniging!!

 Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis