Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Berichten uit de werkplaats en omgeving

Geplaatst op 06-02-2019  -  Categorie: Onderhoud  -  Auteur: commissaris materiaal

19-01-in-de-werkplaats-jan-en-frank-polyesteren

De afgelopen weken is er weer hard gewerkt door vele mensen en de vaste ploeg van woensdagochtend. Het weer - harde wind, regen en ijs- heeft voor extra klustijd gezorgd!.

Een overzicht van de werkzaamheden:

- Na het leggen van de benodigde kabel zijn op 15 januari jl onze zonnepanelen geplaatst.19-01-15-zonnepanelen-op-het-dakje Tot op heden is de opbrengst 70 hele kilowatt-uren, en hebben we 50 kg CO2 niet uitgestoten. Allemaal nog niet veel, maar we hebben ook nauwelijks zon gezien.
- Twee houten boten zijn geschuurd, de slechte plekken kaal gekrabd en weer prachtig in de lak gezet.
- Gerard is aan een nieuw levenswerk begonnen en al een heel eind gevorderd: het opruimen en herinrichten van de bakjeskast; wat is dàt handig, dat we alles weer kunnen vinden en alle overbodige zooi eruit is!
- Het schilderen van het trappenhuis nadert zijn voltooiing, dankzij vele schuurders, gronders en aflakkers! Prachtig!
- Een groot aantal riemen is van een nieuwe manchet voorzien, en een nog groter aantal is fris in de verf gezet; ze zien 19-01-in-de-werkplaats-janer als nieuw uit!
- voor de Acht (Wesopa) zijn na intensief onderzoek en het testen van zelfs de riemen van de ”Holland Acht” nieuwe riemen besteld: Sweep Ultralights met Smoothie 2 25x54 Vortex SW-bladen, met green rubber inner- en microfiber suede outergrips, voor wie de details wil weten.
- na een pas- en meetsessie bleek het mogelijk de skull-riggers van wijlen de ”Tjerk Hiddesz” bruikbaar te maken voor19-01-in-de-werkplaats-gerrit de ”Zondagskind”; Gerrit heeft acht rvs-pasplaatjes gemaakt; ze moeten nog gemonteerd worden en dan kan er met de ”Zondagskind” ook geskuld worden.
- we zijn begonnen met het opknappen van de jeugd- en lichte skiffs, ze krijgen flexheels, beschadigingen worden gerepareerd, ze worden gepoetst en in de was gezet; twee zijn klaar.
Allen die aan deze en andere activiteiten hebben meegewerkt (het gaat te ver om alle namen te noemen): heel veel dank namens de vereniging!!

 



Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

De laatste nieuwsberichten:

Uit de bestuursvergadering

Datum: 18 april 2024

Proeflessen

Datum: 20 maart 2024

ALV 19 april

Datum: 18 maart 2024

Landelijke Opschoondag

Datum: 07 maart 2024

De Eem is weer in de vaart.

Datum: 06 maart 2024

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis