Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Berichten uit de Werkplaats

Geplaatst op 05-04-2023  -  Categorie: Onderhoud  -  Auteur: Frank van Delden

Hier vindt u berichten uit de Werkplaats over: de Diemerdam, de ll Regenten, de ergometers en de radiatoren in de Toko.23-04-05-diemerdam-in-het-rek

Diemerdam
De ’Diemerdam' is weer terug! Het schip is bij de werf geweest om de huid, die vol met vol barstjes zat (craquelé, zie foto), te schuren en wit te spuiten. Ze ligt nu glanzend, als nieuw, met de naam en de verenigingsstrepen er nieuw op, afgesteld en wel,  weer op het vlot!
23-04-05-diemerdam-craquele
23-04-05-boeg-diemerdam
ll Regenten
De dubbeltwee 'II Regenten’ heeft eveneens een forse opknapbeurt gehad en ligt weer stralend wit op de stelling. Twee frequente gebruikers van de boot waren er zo blij mee dat ze de onderhoudsploeg op taart hebben getrakteerd! Wat een goed idee!
Ergometers
Voor de ergometeraars onder ons: drie machines zijn voorzien van nieuwe PM5-monitoren. Die monitoren ’praten’ via bluetooth met je eigen mobiel of tablet, zodat je je eigen verrichtingen mee kunt nemen en je de volgende keer je record weer kunt verbeteren. Deze en andere mogelijkheden staan op de geplastificeerde kaarten met gebruiksaanwijzing die naast de machines liggen. Op internet vind je instructievideo’s. Wel eerst de app ”ERGDATA” van Concept 2 downloaden. Veel plezier ermee!
Radiatoren in de Toko
Dan nog van het energie-front: de radiatoren in de toko zijn door onze technici aan de achterzijde van isolerende folie voorzien en aan de onderzijde van kleine ventilatoren (die gaan draaien als de radiator warm wordt). Hiermee is het sneller warm, terwijl de keteltemperatuur weer verlaagd kon worden. 
Laat de thermostaat altijd op ’automaat’ staan, met de draaiknop is de temperatuur handmatig bij te sturen, de automaat schakelt bij het volgende tijdsblok zelf weer terug naar het ingestelde schema. Waardoor we weer zuiniger omspringen met gas!
Namens alle technici,
Uw Commissaris Materiaal


Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Rosette van Barel Rosette van Barel
12 apr 2023 19:27

Wij boffen allemaal zeer met onze woensdagochtend ploeg. Taart is dus meer dan verdiend.!

Ronald Uljee Ronald Uljee
10 apr 2023 15:43

Deze toppers zorgen dat alles altijd tip -top is : super!

Theo Vermeulen Theo Vermeulen
09 apr 2023 12:16

Geen taart, maar wel twee hele blije roeiers van de II Regenten: glijdt weer heerlijk door het water, met het voetenbord in een goede hoek en heel gemakkelijk te verstellen. Hulde!

De laatste nieuwsberichten:

Proeflessen

Datum: 20 maart 2024

ALV 19 april

Datum: 18 maart 2024

Landelijke Opschoondag

Datum: 07 maart 2024

De Eem is weer in de vaart.

Datum: 06 maart 2024

Verslag bestuursvergadering

Datum: 14 februari 2024

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis