Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

De Eem is weer in de vaart.

Geplaatst op 06-03-2024  -  Categorie: Onderhoud  -  Auteur: Gerrit Geerlings

2024-03-06-eemDe afgelopen weken heeft de klusploeg diverse werkzaamheden uitgevoerd:

Het emplacement (het zwarte dek) was wit uitgeslagen. Na demontage van de houten onderdelen is het dek kaal gehaald en weer opnieuw geschilderd met blanke tweecomponenten lak. Ook de gedemonteerde houten onderdelen, vlonders en topboorden zijn geschuurd en weer van meerdere laklagen voorzien.

Het verstellen van de voetenborden was in deze boot een heel geworstel:2024-03-06-eem-oudennieuw

Dit kwam door de niet erg gebruiksvriendelijke verstelknoppen. Die moest je optillen en verdraaien waarna bleek dat de voetenborden nog steeds muurvast zaten. Er moest dan enig geweld worden toegepast om ze te kunnen verschuiven. Dit probleem is na flink puzzelen opgelost door de genoemde knoppen te vervangen door simpele pennetjes zoals op de foto is te zien. Daarbij is de rest van de constructie ook onder handen genomen met als resultaat, dat de voetenborden nu weer soepel glijden en makkelijk zijn vast te zetten.

Er is ook een nieuwe aluminium strip op de kiel gelijmd. Deze vervangt de oude glasvezelstrip.In de loop van de tijd waren door slijtage glasvezeltjes losgeraakt die heel vervelend je huid konden binnendringen.

Het heeft even geduurd, maar nu hebben we weer een mooie en gebruiksvriendelijke boot.Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Marjolein Bauwens Marjolein Bauwens
06 mrt 2024 22:48

Goed werk weer mannen. Bedankt!!

Ronald Uljee Ronald Uljee
06 mrt 2024 22:44

Toppers!

Madeleine van Eeghen Madeleine van Eeghen
06 mrt 2024 21:26

Knap gedaan klusploeg, wat een ingenieuze oplossing. De Eem was altijd al een fijne boot maar nu lijkt alles weer nagelnieuw en ook nog eens geen gezeur meer met het voetenbord: dank jullie wel!!

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis