Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

De Valentijnstocht

Geplaatst op 13-02-2022  -  Categorie: Toertochten  -  Auteur: Menno Wiersma

Valentijntocht

Het was een koude nacht, auto’s waren wit uitgeslagen en het water op de schuurtjes was bevroren. De windkracht 22-02-12-valentijn-5was 3 á 4.  Oei, hoe zal het vandaag zijn in de boot bij de tocht richting Abcoude.

Verzamelen bij de vereniging en de boten lagen al klaar aan het vlot. Om 11 uur vertrokken we in C-boten en wherry’s. Door Weesp heen onder de bruggen door altijd spannend, liggen en slippen. Dan de enge oversteek van het Amsterdam-Rijn kanaal met het ‘vieze’ water.

22-02-12-valentijn-3Met een heerlijk zonnetje op weg naar Abcoude door het prachtige Gein. Bij stukken in de luwte leek het wel voorjaar. Regelmatig wisselen van stuurman en vanaf  de rand van Abcoude de uitdaging van het steeds smaller water. Met gebruik van de peddels en onder de erg lage brug door naar restaurant De Eendracht. Lekker aan de koffie/thee en appelgebak en gezellig kletsen.

Rond half 3 weer dezelfde route terug. Nog steeds het heerlijke 22-02-12-valentijn-2zonnetje, wel een iets aantrekkende wind maar blaast meest in de rug. De terugweg lijkt altijd korter dan de heenweg. Rond 4 uur terug bij de vereniging en getrakteerd op glühwein en warme chocomel.

Een heerlijke roeitocht in de winter, voor herhaling vatbaar.

Nog  bedankt voor de organisatie!

Groet Menno WiersmaPlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Arthur Overkamp Arthur Overkamp
14 feb 2022 23:17

Voor mooie foto´s van de tocht, o.a. van Evert Blaauwendraad (man van Laura), zie het foto album op de website.

Marjolein Bauwens Marjolein Bauwens
14 feb 2022 11:03

Ha Menno, Dank voor je verslag van onze tocht !! Wat een snelle reporter ben jij !! Kort en krachtig alles beschreven wat deze tocht een superleuke tocht maakte. Top!

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis