Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Eerste najaarsproefles van start

Geplaatst op 01-09-2018  -  Categorie: Overig  -  Auteur: Madeleine van Eeghen

18-09-01-proeflesfoto1Zaterdag 1 september was de eerste van drie proeflessen waarbij mensen kunnen ervaren hoe het is om te roeien. Als ze het leuk vinden, kunnen zij zich aanmelden als lid.

Van tevoren werden drie wherries uitgebracht en verder de Vijff Sinnen plus de Ossenmarkt. Mensen gaan tenminste één keer in een C4 en verder kijken hoe het bevalt in een wherry. Dit al naar gelang zij voor 1, 2 of 3 proeflessen hebben ingeschreven. Degenen die slechts 1 of 2 proeflessen namen, stapten met Jeanine en Josje (plus boegroeiers Andrea en Juul) als instructeur in de C-boten. De overige kandidaten begonnen in de wherry met Jan, Marjolein en Madeleine aan het roer.

Ada begon de introductie voor de nieuwe roeiers: "Als beginnend lid wordt er van je verwacht dat je altijd komt op de les. Als je onverhoopt moet afzeggen, dan wel tijdig. Alle werkzaamheden worden gedaan door vrijwilligers. Er wordt van ieder lid verwacht dat hij zijn steentje bijdraagt."

Rosette maakte vervolgens de bootindeling. Omdat er maar 13 kandidaten waren, kon de rest van de middag onafgebroken geoefend worden en hoefde de proefles niet in tweeën geknipt.18-09-01-proeflesfoto2

Het was - 'zoals altijd' tijdens de proeflessen - prachtig weer en zo goed als windstil. De eerste kennismaking met het roeien valt dus (niet onbelangrijk) steeds positief uit. Na ruim een uur roeien verslapte de concentratie merkbaar en alle boten kwamen ongeveer tegelijk terug bij het vlot.

18-09-01-proeflesfoto3Kleine consternatie toen bij het uitstappen de Wintertaling omsloeg en twee heren ineens tot hun middel in het water stonden. Het leedvermaak dat gewoonlijk voelbaar is, bleef dit keer afwezig. We schrokken ons een hoedje, maar de slachtoffers vatten het sportief op. Zij hadden wonder boven wonder droge spullen bij zich. De twee dames in mijn boot zagen er direct een les in: zorg dat je altijd een extra setje kleren bij je hebt.

Afgezien van een kleine reparatie aan het rolbankje van de Angstel, dat door Gerard ter plekke werd verholpen en de natte kussens van de Wintertaling die nu te drogen hangen in de loods, is er verder niets mis gegaan. De reacties van de proefroeiers waren unaniem positief en iemand complimenteerde ons over de prettige sfeer bij de vereniging: dat soort dingen horen we graag!Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

De laatste nieuwsberichten:

Verslag bestuursvergadering

Datum: 14 februari 2024

Start-up skiff 1 mei

Datum: 27 januari 2024

Skiff-instructie

Datum: 27 januari 2024

Update vanuit het bestuur

Datum: 16 december 2023

Uilenspiegeltje

Datum: 29 november 2023

Vlotten schoon geschrobd.

Datum: 24 november 2023

Bestuursberichten

Datum: 22 november 2023

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis