Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Emmy Molenaar overleden

Geplaatst op 26-01-2018  -  Categorie: Overig  -  Auteur: Madeleine van Eeghen
emmy-en-ge-rvw-feest-01-01-2000Emmy Molenaar overleden.
Afgelopen dinsdag 22 januari is ons zeer gewaardeerde oud-lid Emmy Molenaar overleden, zij is 74 jaar geworden.
Veel van ons die al een tijd roeien hebben van haar les gehad. Zelf is zij in 1990 begonnen als leerling van haar onlangs overleden zwager, Ernst de Jong. In korte tijd roeide Emmy af (tot en met de skiff al in juni 1991) en begon daarna een carrière als zeer actief lid van onze vereniging. Ze roeide al direct in mei 1990 mee met bijvoorbeeld de Pannenkoekentocht en schreef daar haar eerste stukje over in wat toen nog de Dolle(n) Weesper heette. Volgde via de roeibond twee keer een korte instructeurscursus en behaalde later het officiële KNRB-diploma, dat nu RI-3 wordt genoemd. Zelf schrijft zij in de Penestafette (1993) hierover: “Instructie geef ik waar nodig is. Meestal aan de jeugd en ‘s zomers aan skiff-liefhebbers. In de loop der jaren ben ik actief geworden in het coördineren van de jeugdinstructie en zit ik in de instructeurs-wedstrijdcommissie”.
emmy-en-ge-lahntocht-08-09-2001
Maar dat was nog niet alles. Emmy volgde in 1991 Aty Mooijen op als contactpersoon voor het Midweekroeien en haalde eind van dat jaar de Kilometertrofee binnen: 1112 kilometer geroeid!
Intussen had zij haar man Gé ook enthousiast gemaakt, die meteen full-speed meeroeide en dat jaar 838 kilometer op zijn conto schreef. Ook dochter Joyce werd lid.
Emmy en Gé samen waren daarna door de jaren heen enthousiaste toerroeiers, zij ontbraken bijna bij geen enkele tocht. Beiden gaven niet alleen instructie maar zaten tot halverwege 2003 ook samen in de afroeicommissie (Gé als coördinator) en lieten zich niet onbetuigd bij allerhande activiteiten rondom de vereniging.
emmy-mieke-henny-madeleine-24-08-1996
Nadat zij al enige jaren gestopt waren als lid, bleek Emmy ernstig ziek. Vanwege de slechte prognose besloten Emmy en Gé hun 50-jarig huwelijksfeest alvast een jaar eerder te vieren. Dankzij haar moedige en positieve instelling wist Emmy echter de vijftig huwelijksjaren nog glansrijk vol te maken en kon het feest in 2017 opnieuw worden gevierd. Met haar humor en optimisme en de niet-aflatende steun van Gé is ze nog een heel eind gekomen maar nu is haar leven droevig genoeg toch geëindigd.
Aanstaande maandag 29 januari zal de Afscheidsdienst worden gehouden om 10:30 uur in de Grote of Laurenskerk, Nieuwstraat 31 te Weesp. Daarna zal omstreeks 12:00 uur de begrafenis plaatshebben op de algemene begraafplaats Carspelhof, Utrechtseweg 110, te Weesp. Geen bloemen.


Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Frank Molenaars Frank Molenaars
27 jan 2018 00:57

?

Hennie Dijkstra Hennie Dijkstra
26 jan 2018 18:00

Madeleine dank voor het mooie stuk over Emmy haar roei activiteiten op de vereniging. Ik heb Emmy al snel leren kennen op de vereniging, alwaar ik en ook met Ge en Emmy elke zaterdagmorgen om koffie te drinken naar de bierhut roeide. Naast alle mooie roeitochten heb ik Emmy ook persoonlijker leren kennen. Emmy schilderde vaak en vanuit dat idee gingen wij vele keren samen kunst bekijken, ook stimuleerden we elkaar in de kunst. En nu moeten droevig genoeg zeggen. VAARWEL EMMY

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis