Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Geslaagde toertocht Weerribben-Wieden 

Geplaatst op 05-04-2022  -  Categorie: Toertochten  -  Auteur: Angela Donkers

weerribben1

Op zondag 3 april hebben we met een groep van 22 RV Weesp-leden meegedaan aan de prachtige Weerribben-Wieden toertocht. Arthur Overkamp trad op als onze ervaren expeditieleider en werd daarbij bijgestaan door andere ervaren toerroeiers waaronder Nicola Wolstenholme en Cees de Jong.  

De tocht was een welkome sportieve uitdaging in het vroege voorjaar en uiteraard weer een mooie kans om meer leden te leren kennen. Bovendien was er een educatief doel: leren hoe je boten vervoert om elders een mooie toertocht te maken. Daar komt namelijk best veel bij kijken, hebben we nu kunnen ervaren.  

Op de dag van de toertocht moesten we al vroeg op pad. Daarom hebben we de dag ervoor alles al voorbereid met z'n allen. De vloot bestond uit twee wherry's en drie C4's. Om die boten samen met alle riemen, stoeltjes, bankjes, kussens, peddels, haringen, touwen etc. te kunnen vervoeren hadden we beide botenwagens van de vereniging nodig. Om twee C4's naast elkaar te kunnen passen, moesten de riggers eraf. Vele handen en sleuteltjes 10 maken licht werk!  

weerribben3De sfeer zat er al goed in onderweg naar Steenwijk, waar we op zondag rond 9:30 aankwamen bij het botenhuis. Het was alweer 10:30 toen de laatste boot van het vlot vertrok (onze Diemerdam) en de vrijwilligers van 't Diep even adem konden halen. De tocht leidde ons urenlang langs een uniek landschap, over meren en vaarten, langs rietlanden, moerasbossen en ander moois. De smalle, kronkelende delen en lage bruggen boden goede technische uitdaging.

weerribben4

Net als bij de Valentijnstocht in februari waren de weergoden ons weer goed gezind: zo guur als het weer was daags ervoor en erna, zo prachtig was het weer op de dag van de tocht. Ja het was koud maar daar waren we op gekleed en onderweg konden we aanleggen bij een restaurantje om op te warmen. Bij aankomst kregen we een glaasje Berenburger aangeboden en een kop soep.  

weerribben5

 

 

 

 

 

Het was nog een hele toer om alles weer op te laden, terug te rijden en op de vereniging weer netjes op te bergen. Het was 21:00 uur geweest eer we - moe maar voldaan - allemaal weer lekker naar huis gingen. Nieuwe bekenden en een mooie ervaring rijker!  weerribben6

 

 

 

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Het is de thuisbasis van Roeivereniging 't Diep in Steenwijk die jaarlijks de Weerribben-Wieden toertocht organiseert. Het is een populaire tocht waar deelnemers uit heel Nederland (en verder) aan meedoen.

 

 

 

 

 

 Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis