Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Goed nieuws per 1 juli!

Geplaatst op 27-06-2020  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Secretaris bestuur
  • 19-06-01-rondje-amsterdam-1
  • Er kan per 1 juli weer in volle boten geroeid worden
  • Alle geldende hygiëne maatregelen blijven van kracht (zie huidige protocol)
  • Koffie en thee buiten mag, wel zelf afwassen
  • Ergometeren alleen op 1,5 m afstand van elkaar
  • Thuisblijven als je ziek of verkouden bent.

Er is fantastisch nieuws: we mogen bijna weer 'normaal' het water op. Per 1 juli hoeven senioren, 18+ dus, tijdens de sportactiviteiten geen afstand meer te houden. Dat betekent dat we weer in volle boten mogen gaan roeien. Er is wel een grote 'maar'. Dit geldt alleen tijdens de sportactiviteit. Ervóór en erna moet de 1,5 m afstandsregel wel gewoon in acht worden genomen. En alle RIVM-hygiëne maatregelen blijven nog steeds helemaal van kracht. Dus handen blijven wassen, éénrichtingsverkeer, handvatten schoonsoppen etc. En natuurlijk blijf je thuis als je ziek of verkouden bent of als een huisgenoot positief is getest op corona. Wel mag er vanaf 1 juli weer buiten gratis koffie en thee gedronken worden - geen andere dranken -, maar nog niet in de kantine en de Toko, omdat daar de 1,5 m niet te handhaven is. Je moet dan wel zelf je eigen vaat goed schoonwassen en opruimen. Nog even geen bardiensten.

Hieronder staat de landelijke informatie waar we dit op baseren. NOC*NSF is ook in overleg geweest met de Veiligheidsregio's.

We wensen jullie weer heel veel roeiplezier!

Het bestuur

Tekst NOC*NSF

De door het kabinet opgelegde verplichte sluiting van alle sportaccommodaties en sportkantines als gevolg van de uitbraak van het coronavirus wordt per 1 juli opgeheven. Dat heeft premier Rutte woensdagavond aangekondigd. Ook senioren hoeven tijdens de sportactiviteiten geen afstand meer te houden, waardoor het organiseren van wedstrijden per 1 juli weer mogelijk is.

In de praktijk houdt deze versoepeling in dat alle binnen- en buitensporten weer actief kunnen worden beoefend, inclusief het organiseren van competities, onder voorwaarden met publiek. Ook de zogenaamde contactsporten kunnen weer sporten.

Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

 Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis