Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Head of the River 2022, verslag

Geplaatst op 21-03-2022  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Arthur Overkamp

Head of the River 2022

Na drie jaren zonder Head of the River (1x door het weer en 2x door Corona) begon het wedstrijdseizoen dit jaar eindelijk weer normaal! In het weekend van 19 en 20 maart werd de klassieker weer gevaren op de Amstel tussen Ouderkerk en Amsterdam. De weergoden waren ons ditmaal gunstig gezind; een lekker zonnetje maar wel een fris windje, dat op een paar stukken van het 8 kilometer lange parcours flink tegen was.

Zaterdagmiddag kwam eerst het RVW jeugdlid Siem Pontman in actie, gecoacht door Peter Florijn. Hij deed mee in een dubbelvier combinatieploeg van Weesp/Viking/Eem (J18 4x). Met een tijd van 30.38’ zetten zij een prima prestatie neer en werden 3e in een veld van 5 ploegen. Dat was slechts ruim een halve minuut na de winnende ploeg van RV Tromp uit Hilversum (1e in 30.00’).

22-03-21-head-2-ploegen-met-molenKort daarna was het de beurt aan de Heren 8+ van RV Weesp, die werden gestuurd door Jolien Heddes. Zij deden 22-03-21-head-of-the-river-ploegfotomee in de categorie Heren Veteranen (HV DE) met in totaal 27 ploegen, waaronder vier Duitse. Al binnen de eerste 500 meter na de start in Ouderkerk werd de eerste ploeg (De Hoop 1) ingehaald. In een strakke lijn ging het verder naar Amsterdam, aangemoedigd door diverse Weespse supporters op beide oevers. Tussen de Rozenoordbrug en de Utrechtsebrug werd Weesp zelf ingehaald door de acht van RIC, die 5 ploegen later was gestart (en uiteindelijk 4e werd). Na de bocht bij de Omval was het op het laatste rechte eind de stad in gelukkig wat meer in de luwte. Net voorbij het clubhuis van RV De Hoop ging Weesp, na een zeer lange eindsprint, in 31.32’ over de finishlijn. Met een 17e plaats zat de ploeg mooi in de middenmoot op 3.30’ na de winnaar, RV Beatrix uit Eindhoven.

Hier ziet u een filmpje van de Acht die onder de Berlagebrug doorgaat

Arthur OverkampPlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Joost Kollöffel Joost Kollöffel
21 mrt 2022 23:17

Dank je wel Arthur voor je verslag. Ik vond het er goed uitzien vanaf de kant. Volgende keer roei ik graag zelf weer mee. Groeten, Joost

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis