Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Head of the River 2023

Geplaatst op 12-03-2023  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Arthur Overkamp

20230312-headfoto-1Op zondag 12 maart 2023 was de 90e verjaardag van de Head of the River; de grootste roeiwedstrijd van Nederland op de Amstel, tussen Ouderkerk en Amsterdam. De heren acht van RV Weesp was ook weer present bij deze lange afstandswedstrijd over 8 kilometer. Het was wel super jammer dat Guido Former ’s morgens moest afmelden als stuurman, omdat hij zich niet fit voelde. Na alle weken voorbereiding een grote teleurstelling! Gelukkig kon Frank van de Gender op het laatste moment invallen, zodat we wel konden meedoen! Behalve onze eigen Weesper ploeg, roeiden ook nog twee RVW roeiers (Cock Vree en Cees de Jong) mee met een Duitse acht van Ruder Club Ingolstadt; de oude vereniging van Cees.

In de poule voor Veteranen D/E (leeftijd >50 en >55) deden in totaal 36 ploegen mee, waaronder 2 Duitse, 1 Engelse en een “all star” team met diverse (oud-) kampioenen, zoals Sjoerd Hamburger, Ronald Florijn en Frans Göbel. Eerst werd vanaf Roeivereniging RIC (bij het Amstel station) opgeroeid naar de start in Ouderkerk. Dat was soms een uitdagende onderneming, omdat de oproeibaan vrij smal was en er regelmatig gestopt moest worden in de lange optocht van boten en met een fikse zijwind. Nadat in Ouderkerk gerond was, kon RVW, als laatst startende ploeg, direct op tempo komen naar de start. Tijd om af te koelen was er gelukkig dus niet!

Met een aardig windje achter was het in tempo 30 lekker roeien. Al een kilometer na de start haalden we de eerder gestarte ploeg van RV Alphen in. Na de scherpe “hoerenbocht” kwam een stuk met flinke zijwind, waar we net voor café Het Kalfje de tweede ploeg van De Amstel inhaalden.

Verder naar Amsterdam was het weer wind achter en kon Weesp opstomen naar de derde ploeg. Net na de Omval, waar de Berlagebrug in beeld kwam, werd ook de acht van De Hoop geklopt. Na nog ruim een kilometer rechtuit, passeerde RVW bij het clubhuis van De Hoop de finish in een mooie tijd van 28.28’ (onze snelste tijd sinds 2009, alhoewel de baan dit jaar iets korter was!). Hiermee was Weesp 26e van de 36 ploegen; een mooi resultaat. De ploeg van Ingolstadt, met Cock en Cees, werd 32e en de winnaar van de poule was (zoals verwacht) de gecombineerde ploeg van toppers, in een hele snelle 24.53’.20230312-headfoto-2

Al met al een geslaagde wedstrijddag voor RVW!Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Marjolein Bauwens Marjolein Bauwens
24 mrt 2023 10:54

Mooi verhaal. Gefeliciteerd!!

Ronald Uljee Ronald Uljee
20 mrt 2023 09:42

Gefeliciteerd

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis