Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

In Memoriam Klaas de Jonge

Geplaatst op 15-09-2022  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Secretaris Bestuur

20220915-klaas-de-jonge1Vandaag hoorden we dat iemand die jarenlang lid is geweest bij onze vereniging, Klaas de Jonge, vorige week woensdag 7 september op bijna 90-jarige leeftijd is overleden.

Samen met zijn vrouw Albertje roeide Klaas totdat hij, dik in de 80, helaas moest stoppen vanwege gezondheidsredenen. Albertje is nog enkele jaren lid gebleven maar besloot in de coronaperiode toch, dat het beter was om haar lidmaatschap ook op te zeggen.

Klaas was degene die de Muidentrofee in het leven riep. Deze bokaal wordt nog steeds jaarlijks op de Nieuwjaarsreceptie uitgereikt aan degene die de meeste keren op en neer naar de sluis in Muiden is geroeid.

Klaas was trots op zijn Drentse afkomst, een heel gezellig, veelzijdig mens en enthousiast roeier die zeer veel wist te vertellen over de Vecht en omgeving. Hij maakte diverse toertochten mee en was ook actief deelnemer aan het toenmalige Seniorenroeien. 20220915-klaas-de-jonge2De laatste jaren waren hij en Albertje vaak aanwezig bij het inlooproeien. Daar bleek nog een kunde van hem: hij maakte op verzoek handmatig vilten zitmatjes voor op de rolbank, prima materiaal om op te roeien. Daar heeft hij veel roeiers blij mee gemaakt.

Wij wensen Albertje en de kinderen veel sterkte met het verlies van hun man en vader.Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis