Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Instapmiddag 3 juli 2021

Geplaatst op 12-07-2021  -  Categorie: Overig  -  Auteur: Commissie Onboarding

20210703-instapmiddag-2

 

 

De leden van de Onboardingcommisie (Carola, Angela en Wendy) stonden zaterdag 3 juli klaar om ervaren en onervaren leden te verwelkomen tijdens de instapmiddag. Velen hebben hun leukste ervaringen gedeeld en wat ze nog graag zouden willen doen. Op deze manier hebben wij onze mederoeiers en de wateren buiten de Vecht beter leren kennen. Ook en weten we beter wat er te doen is binnen de vereniging buiten het roeien om.

 

Om mee te beginnen vertelde Renée dat onze vereniging de leukste vereniging is omdat er aardige mensen zijn en men zich altijd welkom voelt. De leukste roei-ervaring kon ze zo 1-2-3 niet opnoemen, want er zijn simpelweg te veel keuzes. Renée heeft veel tochten in een wherry over heel Nederland gemaakt. Bijvoorbeeld rondje Gouda, naar Rotterdam, over de Maas, van Groningen naar Weesp. Het waren soms dagenlange wherrytochten, loodzwaar met tegenwind, ook vaak in het buitenland. 

Ronald vertelde vol met enthousiasme dat Venetië zijn leukste roeibestemming was. Zijn ploeg had zelf 4 boten meegenomen en meegedaan aan de Vogalonga, de tocht die gondeliers ooit uit protest hebben opgericht. En nu is het één groot feest op de lagune, met een kanonslag als startsein. Alles kom je tegen; alles wat zonder motor vooruitkomt en kan drijven mag het water op, vanuit de hele wereld.

Ronald zoekt inmiddels een nieuwe ploeg, zijn vaste ploeg is na 20 jaar vanwege verhuizingen uit elkaar gevallen. Een nekoperatie maakt omkijken voor hem nog lastig en tijdens de coronatijd was roeien met lege plekken veel te zwaar. Momenteel is hij veel met wandelen en de fiets bezig en gaat hij nog een kijkje nemen tijdens het inlooproeien. Gelegenheden genoeg. 

Rosette heeft na het roeien in de Diemerdam leuk verteld over de Muzentocht, het roeien langs verschillende arken en andere bijzondere locaties in Weesp om roeileden te bewonderen die muziek en kunst maken. Er ging ook een drijvend rubberbandje met lekkere hapjes rond op het water van boot naar boot. Dagtochtjes vindt zij geweldig. De Diemerdam was te water gebleven voor als mensen nog wilden roeien na de instapmiddag. Vanwege de spettertjes regen hebben wij hem toch gezamenlijk uit het water gehaald en schoongemaakt. 

Marc zit samen met vier andere leden in onze Toercommissie. Zo vertelde hij dat de Snerttocht ook voor niet-afgeroeide leden bestemd is, dat is de kortste tocht, zo’n 20-25 km naar Naarden en Abcoude. Dit jaar is er nog geen breder programma, maar samen met Carola vertelt hij verder over andere tochten, zoals de Waterlelietocht, die via Weesp, Driemond, Abcoude en Ouderkerk naar Amsterdam en dan via Diemen en Weesp weer teruggaat (of andersom). Alle leden kunnen uiteraard inschrijven op toertochten van andere verenigingen, via de KNRB deelnemen aan een tocht of zélf een wherrytour organiseren. Ook voor dit jaar hebben zich al veel gasten aangemeld om met 1 of meer wherry’s een of meer dagen erop uit te trekken via het mooiste roeiwater van Nederland. 

De Natroweemus is een wedstrijd die tussen de zuster-roeiverenigingen op de Vecht plaatsvindt (Naarden, Tromp, Weesp, de Eem en Hemus). De IJsselregatta is een wedstrijd voor C-boten in het najaar, van Zutphen naar Deventer. Bijzonder is de Molenwedstrijd in Weesp, de grootste jeugdwedstrijd van Nederland. En tenslotte organiseert onze vereniging jaarlijks de Midzomer Vechtrace, een lange-afstandswedstrijd in juni over 5 km. 

Dankzij de statistieken weten we hoeveel keer welke boot is uitgevaren, met wie en waarheen. Vroeger werd dit allemaal met de hand, pen, papier en turven bijgehouden. Inmiddels hebben we dankzij ons oud-lid Jeroen den Haan een digitaal afschrijfboek. 

Robert is vlak voor de corona afgeroeid en heeft nog niet veel ervaring kunnen opbouwen. Hij is hierdoor nog niet al te ver met de C4 boot gegaan, alleen door Weesp en tot Uitermeer. Graag wil hij met anderen in een wherry of C4 op de woensdagmiddag, vrijdagochtend en zaterdag verder roeien. 

Rob is nieuw in Weesp en woont nu vlakbij de roeivereniging. Hij heeft in Heerhugowaard van jongs af aan leren roeien (vanaf 10-12 jaar). Hij heeft veel geroeid in alle boottypen, van veel skiffen, scullen en zelfs competitieroeien. Zelfs een keer gewonnen op de Bosbaan en hij heeft het geschopt tot coach. Nu hij verhuisd is naar 5 minuten van onze roeivereniging is hij meteen weer lid geworden. Rob heeft al met Arthur in de skiff voorgeroeid en zoekt nu een leuk ploegje voor de vier of acht. 

Tot onze verrassing mochten we ook niet-leden verwelkomen. Zo kwam Michel binnenwandelen met zijn vriendin Dietske en 3 weken jong dochtertje Sofia. Ze zijn ook onlangs verhuisd, wonen nu vlakbij Driemond en waren de buurt aan het verkennen.

Michel heeft vroeger in Amsterdam geroeid bij roeivereniging RIC toen hij 12-16 jaar was en onder andere meegedaan aan wedstrijden in Hilversum en Amsterdam, Snerttocht en Lichtjestocht. Hij wil dit weer graag oppakken. Hij gaat snel een afspraak maken met Arthur om te kijken wat hij nog allemaal kan en weet en dan hebben we weer een nieuw lid. 

Het was een zeer geslaagde middag om onze leden beter te leren kennen en informatie uit te wisselen tussen net afgeroeide leden en zeer ervaren leden. Wij kijken alweer uit naar de volgende instapmiddag, kom jij dan ook? Zoek je nog een ploeg of wil je nog even een oefenrondje? Neem dan gerust contact op met Carola (CAKE). Samen vinden we altijd een oplossing.Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis