Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Instructeursdag 25 maart 2017

Geplaatst op 05-04-2017  -  Categorie: Onderhoud  -  Auteur: redactie

Agenda instructie 2017Omdat we blij met onze instructeurs en al het werk dat zij verrichten organiseert de Instructiecommissie jaarlijks een Instructeursdag. Dit jaar op 25 maart. Het werd een leuke en leerzame middag dat werd afgesloten met een heerlijk Italiaans buffet.

Roeiapp.nl

Jeroen Brinkman verzorgde het leerzame gedeelte van de middag met zijn workshop ‘Roeifouten verhelpen’. Elke roeier, beginner of ervaren, maakt fouten. De kunst is om deze te zien en vervolgens de tools te hebben om de fouten te verhelpen. Hoe meer tools in je pocket, hoe meer kans je hebt dat je een tool vindt die bij de leerling en de situatie past.  Om instructeurs te helpen heeft Jeroen de tools op Roeiapp.nl. Een uitgebreide toolkit op één website, die je met je telefoon kan raadplegen.

 

Nederlandse Roeihaal

In deze app is ook de Nederlandse roeilhaal terug te vinden. Deze is in de afgelopen 20 jaar is deze wel veranderd. Grote kans dat velen van ons nog ‘ouderwets’ roeien. In de nieuwe haal mag je in de recover met de armen en rug gelijk gaan. Let er op, voegde Jeroen er aan toe, dat je je armen en rug in de recover nog beweegt in het tempo van de haal. Vanaf het moment dat je gaat oprijden komt de rust erin. Wil je precies weten hoe de haal gaat? Kijk dan op roeiapp.nl.

 

Motion Tracking Analysis

Voor meer geoefende roeiers is het werken met technologie en data interessant. Beelden, data en grafieken werpen een andere kijk op de bewegingen en de verdeling van de kracht. Deze analyses kunnen je helpen bij het vinden van oplossingen. Op meerdere plaatsen worden dergelijk meetapparatuur en meetsoftware ontwikkeld. Jeroen heeft de motion tracking analysis ontwikkeld. Door sensoren op het lichaam te plakken en vervolgens de roeier te filmen als hij op de ergometer zit kan je zien in welke volgorde de roeier roeit en hoe kracht van de roeier is verdeeld over de haal.

 

Goed omgaan met materiaal

Vervolgens nam de Instructie Commissie het woord en informeerde de instructeurs over de organisatie van de instructie, de agenda voor 2017 en de ideeën voor nieuwe cursussen. En vroeg daarnaast aandacht voor de omgang met materiaal. Het afgelopen jaar zijn er veel schades aan boten geweest en dat kost veel tijd én veel geld. Zonde! Zeker als je bedenkt dat veel schades voorkomen kunnen worden met een kleine handeling en goede gewoonte. Goed geleerd is een begin. En dan volhouden. Want dit geldt natuurlijk niet alleen voor roeiers die net beginnen….

 

Instructeur in het zonnetje

Elk jaar zetten we een instructeur in het zonnetje. Dit jaar is dat Joost Ponte. Hij komt elke zondag trouw om instructie te geven aan nieuwe roeiers. Ondanks dat zijn gezondheid achteruit gaat en hij zelf al niet meer kan roeien. @Joost: Wij vinden het top dat je dat doet!!! Dank je wel.

 

Dat laatste geldt natuurlijk niet alleen voor Joost. Alle instructeurs doen waardevol werk voor de vereniging. Ze staan elke week vrijwillig op het vlot om roeiers het roeien te leren of naar wedstrijden toe te coachen. Om ze daarvoor te bedanken werden ze aan het einde van de middag getrakteerd op een heerlijk Italiaans Buffet.

 

Door Heleen Kooistra

 Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis