Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Kennismaking nieuwe leden met RV Weesp commissies

Geplaatst op 26-06-2022  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Angela Donkers, Commissie Onboarding

In totaal zo'n 20 nieuwe leden hebben op 24 en 26 juni kennis gemaakt met de diverse commissies die de spil vormen van onze vereniging. Vrijwel alle commissies waren vertegenwoordigd! Met name de vrijdagavond was goed bezocht.

Na een welkomstwoord door onze voorzitter Steven de Nie  volgde een verhaaltje vanuit elke commissie wat ze doen, bieden en nodig hebben. Er was gelegenheid om vragen te stellen en er waren hapjes en drankjes, koffie/thee en zelfgemaakte kwarktaart (aangeboden door jeugdlid Nora Ronken).

Dat onze vereniging volledig draait op vrijwilligers maakt ons heel bijzonder! We moedigen nieuwe leden, ook degenen die nog bezig zijn met de C4-cursus, actief aan om naast het roeien ook hun steentje bij de dragen als vrijwilliger. Er zijn volop mogelijkheden die aansluiten op je eigen beschikbaarheid en voorkeuren. Het is niet alleen nodig om alles wat moet gebeuren rond te krijgen; het is vooral een leuke manier om wegwijs te raken binnen de vereniging en andere roeiers of teams te leren kennen.

 

cie

Arthur Overkamp van de Instructie Cie vertelde o.a. over de mogelijkheden om door te ontwikkelen met aanvullende cursussen na het behalen van je C4-bevoegdheid. Je kunt dan ook hulpinstructeur worden en assisteren bij roeicursussen. Arthur is tevens lid van de Afroei Cie en vertelde over de gang van zaken bij het 'afroeien' (roei-/stuurexamen). Nieuwe leden met roeiervaring kunnen door middel van 'voorroeien' roeibevoegdheid verkrijgen.

Viola van Dalfsen van de Toer Cie bracht o.a. de snerttocht op 23 oktober onder de aandacht. Roeiers die net of bijna klaar zijn met de C4-cursus (met toestemming van de instructeur) worden actief aangemoedigd mee te doen aan deze najaarstocht waar je met ervaren roeiers in wherry's je roeivaardigheden verder kunt ontwikkelen. En er zijn meer tochten gepland dit seizoen waarvoor je wel C4-bevoegd moet zijn, bv. de Loosdrechttocht op 10 juli.

Gerard Engels vertelde over materialen en onderhoud. RV Weesp huurt het verenigingsgebouw van de gemeente Amsterdam. Daarnaast hebben we voor ca. EUR 500.000 aan boten, riemen, ergometers, rekken, botenwagens, inventaris etc. Het onderhoud van dit alles wordt ook door vrijwilligers gedaan. Voor bepaalde taken heb je expertise nodig maar lang niet voor alles. We zijn natuurlijk voorzichtig met onze materialen. Toch schade? Meld het dan met een 'schadekaart' (zie afschrijfboek).    

Marjolein Bauwens van de Wedstrijd Organisatie vertelde over de jaarlijkse roeiwedstrijden die zij met haar groep organiseert op de vereniging, met name de Mid-Zomer Vechtrace en de Molenwedstrijd (jeugd). Voorafgaand aan deze wedstrijden is er een oproep voor vrijwilligers want er komt veel bij kijken: vlaggetjes ophangen, veiligheid langs de route, etc. Als je zelf de ambitie hebt om wedstrijden te gaan roeien, informeer dan bij de instructeurs.

Elly Weststrate en Hetty Eilander zijn van de Commissie Verenigingskleding. Ze laten zien welke verenigingskleding beschikbaar is. Er is een lijn voor recreatief roeien incl. het populaire geel-reflecterende t-shirt. Frank van de Gender is naast bestuurslid ook betrokken met een lijn van sportieve 'technische' verenigingskleding o.a. voor wedstrijden of trainen in het winterseizoen.

Onder anderen Bert van Ee vertelden over de mogelijkheid van inlooproeien. Doordeweeks is er bijna elke dag (zie website) een moment waarop iedereen die is afgeroeid op de bonnefooi kan komen roeien. Op het vlot worden de gelegenheidsteams samengesteld.  Ideaal als je geen vast team hebt of een keer extra wilt roeien.

Tenslotte vertelt Emile Draaijers over het afschrijfboek. Eenmaal afgeroeid kun je met je ploeg bv. voor het hele zomer- of winterseizoen een boot vast reserveren op een bepaalde weekdag en tijd. Ook als je een boot verder dan 8 dagen vooruit wilt reserveren om mee te nemen op een tocht of wedstrijd kun je bij Emile terecht.

Meer informatie over de diverse commissies, contactinformatie, evenementen etc. vind je op www.rvweesp.nl. Handig is de pagina: https://www.rvweesp.nl/vind-je-weg-binnen-rvw Kijk ook eens op de site van de roeibond www.knrb.nl  bv. voor de landelijke toer- en wedstrijdkalender.

 

Toch nog vragen? Stel ze gerust aan Carola Kesteloo of Angela Donkers, Commissie Onboarding via gnidraobno.[antispam].@rvweesp.nl .Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis