Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Overdracht nieuwe ledenopvang en proeflessen

Geplaatst op 20-09-2021  -  Categorie: Instructie  -  Auteur: Rosette van Barel

20210918-wisseling-team-proeflessen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De taak van nieuwe ledenopvang en het organiseren van de proeflessen wordt al decennia gedaan door Ada. De laatste jaren met een beetje hulp van ondergetekende. Ada is jarenlang het eerste aanspreekpunt geweest voor nieuwe leden. Zij heeft deze nieuwe leden welkom geheten en hen er daarbij bewust van gemaakt, dat de vereniging draait op vrijwilligers. Nu is het tijd dat Ada en ik het stokje gaan overdragen. Het geeft wat verjonging in de vereniging en dat kan volgens ons geen kwaad.

Er zijn twee nieuwe enthousiaste leden gevonden die het stokje gaan overnemen. Marieke Ratterman gaat de nieuwe leden doen en Monique de Rooij de proeflessen (zie foto). Dames, het is fantastisch dat jullie dit willen gaan doen.20210918-proeflessen 

Tweemaal per jaar worden er drie proeflessen georganiseerd: in april/mei en in september.

Deze proeflessen worden gehouden om mensen kennis te laten maken met de roeisport en met onze vereniging. Allerlei mensen komen hierop af: van gepensioneerden tot jonge ouders, van mensen die nooit eerder hebben gesport tot echte sportievelingen. Er zijn einzelgängers bij, die zich vaak niet in een teamsport thuis voelen en ook mensen die in hun drukke bestaan even tijd voor zichzelf nodig hebben.

Het is mooi om te zien hoe de proefroeiers de eerste keer in- en daarna uit de boot stappen. Blije hoofden die niet hadden verwacht dat het zo fantastisch zou zijn op de Vecht maar ook dat de roeibeweging toch eigenlijk wel wat moeilijker is dan het lijkt. 

Dan de instructeurs! Jarenlang kregen wij hulp van zeer ervaren roeiers/instructeurs. De laatste jaren is er ook hulp van roeiers die niet eerder les hebben gegeven. Bij de eerste les vinden zij dat best spannend, maar uiteindelijk weet men voldoende om de roeibeweging over te brengen. De boten die worden gebruikt zijn wherry’s en C4-en.

Het is altijd een geweldig schouwspel. Bij de eerste proefles zijn sommige instructeurs lang op het vlot bezig om alles uit te leggen. Sommige instructeurs doen dat niet en laten de proefroeiers zo snel mogelijk instappen en … roeien maar! Echt superleuk om te zien. Alles is gewoon goed. Het gaat tenslotte om de ervaring.

Zoals vermeld op de website kun je roeien in de leeftijd van 10 tot 80. Het kwam weleens voor dat een proefroeier, vaak op leeftijd, niet goed in of uit de boot kon komen. Met twee mensen moesten wij hen soms helpen uit de boot te stappen. Vanwege het probleem van in- en uitstappen was men dan zeer teleurgesteld dat instructie voor hen geen zin had. Het roeien zag er nog wel zo eenvoudig uit!!! 

Zoals uit bovenstaande blijkt is het organiseren van de proeflessen echt een heel leuke taak. Je leert de instructeurs en veel nieuwe leden kennen. Het was dan ook een genoegen om dit samen met Ada te kunnen doen.

Dus Marieke en Monique, ook namens Ada, heel veel succes gewenst met deze taak. Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij dat hebben gedaan. 

Hierbij wil ik, ook namens Ada, alle instructeurs en boegzitters bedanken voor hun hulp tijdens de proeflessen. Zij zijn mede degenen die de sfeer overbrengen die in onze vereniging heerst. En dat is dan vaak de reden, dat proefroeiers besluiten lid te worden. Dank, dank, dank. 

RosettePlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Steven de Nie Steven de Nie
27 sep 2021 09:22

M & M heel leuk dat jullie het werk van Ada en Rosette overnemen. Het begeleiden van nieuwe leden in onze roeivereniging is belangrijk en dankbaar werk. Als gastvrouwen van onze vereniging hebben jullie een grote invloed op de sfeer in onze club. Dat Ada en Rosette de afgelopen jaren heel goed werk geleverd hebben kunnen we elke dag ervaren. Heel veel plezier!

Ronald Uljee Ronald Uljee
20 sep 2021 18:37

Succes!

De laatste nieuwsberichten:

Verslag bestuursvergadering

Datum: 14 februari 2024

Start-up skiff 1 mei

Datum: 27 januari 2024

Skiff-instructie

Datum: 27 januari 2024

Update vanuit het bestuur

Datum: 16 december 2023

Uilenspiegeltje

Datum: 29 november 2023

Vlotten schoon geschrobd.

Datum: 24 november 2023

Bestuursberichten

Datum: 22 november 2023

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis