Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Roeitocht op de Charente in Frankrijk

Geplaatst op 10-07-2022  -  Categorie: Toertochten  -  Auteur: Arthur Overkamp

charente-1Elk jaar legt de Roeibond KNRB enkele wherries op een locatie in het buitenland, zodat verenigingen de kans hebben om zonder botentransport elders te roeien. Dit jaar was dat op de Charente; een mooie rivier in Midden-West Frankrijk, zo´n 100 km ten noorden van Bordeaux. Vanuit de RVW hadden begin dit jaar al snel 14 leden belangstelling om mee te gaan. Dat betekende dat we, behalve de twee KNRB-boten, toch nog zelf een wherry moesten meenemen. Helaas moest kort voor vertrek nog iemand afhaken, vanwege een Coronabesmetting thuis.

Op zaterdag 2 juli werd verzameld in Angoulême, waar de boten bij de plaatselijke roeivereniging lagen. Eén ploeg had onderweg met onze eigen boot al een korte tocht op de Cher gemaakt.charente-2

 

Daar was vooral spectaculair dat we onder kasteel Chenonceaux door konden roeien (wat dwars over de rivier is gebouwd). Vanaf zondag hebben we 5 dagen de Charente afgeroeid van Angoulême tot Tonnay-Charente, vrij dicht bij de Atlantische kust. De route was schitterend, met veel bos, mooie landhuizen en kastelen langs de oevers, stille plattelandsdorpjes en een paar grotere plaatsen als Cognac en Saintes. Onderweg werden totaal 21 sluizen gepasseerd, die we meestal zelf konden bedienen. De laatste dag (na de laatste sluis) werden de getijden van zee duidelijk voelbaar.

charente-3

Met een flinke stroming mee werd het laatste deel naar de finishplaats afgelegd. In totaal hebben we ca. 140 km geroeid.

De accommodatie tijdens de week was helemaal super. Na twee dagen in een hotel, zaten we 5 dagen in een schitterend landhuis, met prachtig ingerichte kamers en eigen zwembad. Het was heerlijk om na een dag roeien op deze plek bij te komen!

charente-4

De afsluitende vrijdag werd nog een trip gemaakt naar Ile de Ré; een prachtig eiland voor de kust bij La Rochelle. Hier kon prachtig gefietst worden langs zoutpannen en oesterkwekerijen en ook werd een duik in zee gemaakt. Daarna zat een heerlijke week roeien in Frankrijk er helaas weer op.

charente-5Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis