Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Rondje Amsterdam

Geplaatst op 18-06-2022  -  Categorie: Toertochten  -  Auteur: Tineke van Bottenburg

Dit voorjaar fietste ik (Tineke) een rondje Ronde Hoep en dacht : “Het zou leuk zijn om weer eens een rondje Amsterdam te roeien, allemaal prachtig roeiwater”. Toen ik de aankondiging op het bord zag dat de Toercommissie een rondje Amsterdam had gepland heb ik me meteen ingeschreven. En Henny had na twee keer Snerttocht zin in een wat grotere toertocht, dus schreef zich ook in.

Zaterdag, 11 juni j.l., was de tocht. Het begon goed, een stralende dag. Dankzij Rosette konden we met drie wherry’s op pad.

20220611-rondje-amsterdam-1

Na de Zwaantjesbrug hadden we ons eerste oponthoud: de Angstel had een gebroken kraag (riem).

20220611-rondje-amsterdam-3

Geluk was dat Hetty op de brug stond en haar fiets aan Dennis kon uitlenen, die snel heen en weer ging voor een nieuwe riem. Voor de andere twee boten betekende dit een vroege koffiepauze. De oversteek over het kanaal verliep gesmeerd dankzij Viola, die op de uitkijk stond.

20220611-rondje-amsterdam-2

Over de Gaasp en de Weespertrekvaart en daarna bij de Omval de Amstel op. Verrassend hoeveel nieuwbouw er de afgelopen jaren bij gekomen is in Diemen en in Amsterdam, je kunt je niet meer voorstellen dat daar ergens het thuishonk was van de Hells Angels. Koffie met appeltaart bij roeivereniging Willem III.

20220611-rondje-amsterdam-4

Altijd leuk om het botenhuis van een andere roeivereniging te bekijken, Veel roeiers op het water, er zitten aan die kant van de Amstel verschillende roeiverenigingen. Door naar Ouderkerk aan de Amstel, waar Dennis een goed adres wist voor een ijsje. In de schaduw van de St. Urbanus kerk gepicknickt. De tocht ging verder via de Bullewijk en de Holendrecht onder de A2 door, het Abcoudermeer over. In Abcoude is het altijd weer even spannend. Je gaat onder een lage brug door en die is nog eens extra laag door een balk halverwege. Echt liggen dus. Dan achter huizen langs een stuk peddelen. Aan het eind van dit water kom je bij het aquaduct over de spoorlijn, precies genoeg ruimte voor drie boten; een mooie plek om nog even de benen te strekken. Daarna het Gein; een prachtig meanderend riviertje, langs boerderijen en velden. De waterlelies waren al prachtig in bloei en gelukkig nog niet zo talrijk dat ze de doorvaart belemmerden. Terug in Driemond waar ons weer een oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal wachtte. Gelukkig stonden Viola en Henk weer op de uitkijk.

Een ontspannen en geslaagde tocht, met dank aan de organisatoren Dennis, Hans, Marc en de toercommissie.

Tineke en HennyPlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Marjolein Bauwens Marjolein Bauwens
27 jun 2022 16:53

Leuk verhaal geworden ladies. Dankjewel

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis