Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

RVW bij Amsterdam Light Festival

Geplaatst op 13-01-2020  -  Categorie: Toertochten  -  Auteur: Arthur Overkamp

20-01-10-lichtjestocht-1Op vrijdag 10 januari 2020 hebben we met acht leden van de RVW meegedaan aan een roeitocht langs het Amsterdam Light Festival. 

Een gemakkelijke manier om hier aan mee te doen zijn de georganiseerde tochten van Roeicentrum Berlagebrug. Zij stellen (tegen vergoeding) een C4x+ ter beschikking en regelen ook een stuurman of -vrouw; best wel handig als je in donker door de drukke grachten onder alle bruggen door moet varen. 

Om 20.00 u. vertrokken we met een aantal boten vanaf de vlotten aan de Amstel en roeiden richting centrum, langs theater Carré en het Amstel hotel. De omstandigheden waren prima: nauwelijks wind, niet te koud en bijna volle maan (ondanks de maansverduistering)! Behalve de mooie verlichte kunstwerken her en der in het water en aan de kant, is het sowieso een genot om ´s avonds door het verlichte Amsterdam te varen. Langs de Hermitage, de Hortus en achterlangs Artis gingen we slingerend door de grachten, richting Scheepvaartmuseum.20-01-10-lichtjestocht-2

 

 

 

Onderweg kregen we van onze stuur deskundig commentaar bij alle kunstwerken.

20-01-10-lichtjestocht-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien het op het water een drukte van belang was met rondvaartboten, sloepen en andere roeiboten, was een flink deel van de route file varen en hoorden we continue "light paddle" of "vaste bank". Via de Oude Schans ging het richting Stopera en daarna terug over de Amstel. Na anderhalf uur waren we weer bij de Berlagebrug en hebben we genoten van een prachtige tocht. In de kantine van het Roeicentrum konden we met Glühwein weer op temperatuur komen. Wil je ook deze tocht roeien, dan kan dat nog tot 18 januari; anders is er van december 2020 t/m januari 2021 weer een nieuwe kans. 

Arthur OverkampPlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis