Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Snerttocht …met ontberingen?

Geplaatst op 05-11-2018  -  Categorie: Toertochten  -  Auteur: Els Petram en Cora Prast

18-11-04-na-keetpoortsluisSnerttocht... het klonk voor ons als een lange, barre tocht. Zou het wat voor ons zijn? Volgens de mail was het goed én dus een kans om roei ervaring op te doen. Nou, roeiervaring dat kunnen we best gebruiken, want we zijn in mei begonnen en dus geen afgeroeide roeiers. Ervaring hebben we afgelopen zondag zeker opgedaan. Het begon met 18-11-04-drukte-bij-het-vloteen wit berijpt vlot én een heerlijk zonnetje. Onze voorzorgsmaatregel om onze handen warm te houden (pogies) bleven in de tas...

Wát waren we blij dat we twee weken geleden hadden geleerd om plat in de boot te gaan liggen en tegelijk te slippen. De oefeningen klonken ons toen als acrobatische stunt. Bij het passeren van een lage brug, deden we nú alsof het de gewoonste zaak was. Een sluis door... we hadden het nog nooit gedaan, maar het liep gesmeerd, dus weer een ervaring rijker bij het sluisje in Muiden.

18-11-05-boten-in-naarden-2

Soms tref je eenden in je vaarwater. Een ongelukkige eend kreeg (per ongeluk) een slag van ons mee en vloog door de lucht (sorry eendje). We genoten van de herfst kleuren en de prachtige natuur.

18-11-05-boten-in-naarden-1

de boten bij roeivereniging Naarden, tijdens koffie met appeltaart

 

 

 

18-11-05-klunen-boot-eruit

 

Een verrassingselement was het klunen bij Uitermeer. Wát een teamwork! Dit was nog eens een staaltje van "alle hens (hands) aan dek". Het uitstappen bleek een waar avontuur, kruipend over de boorden kwamen we aan wal.

18-11-05-klunen-boot-sjouwen

 

 

18-11-05-klunen-boot-erin-2

 

 

Tot slot én als klap op de vuurpijl was er het warme welkom met chocolademelk en glühwein. De kantine was sfeervol omgetoverd in een mooi restaurantje. We genoten van een uitgebreide snertmaaltijd.

We weten nu wat lekker doorroeien is en wat een geweldige sport we hebben gekozen, zowel voor lijf als (mede)leden. Gezelligheid staat hier als een paal boven water! 

Els en Cora

Naschrift redactie: de prachtige fotoreportage van Joost Ponte kun je vanaf nu vinden onder "Foto" op onze website.Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Barbara Kramer Barbara Kramer
07 nov 2018 15:49

Top

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis