Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Startsein voor het nieuwe jaar.

Geplaatst op 13-01-2024  -  Categorie: Overig  -  Auteur: Redactie

20240112-nieuwjaarsborrelGisteren werd volgens traditie het nieuwe roeijaar ingeluid met een toespraak van de voorzitter, volgens de reglementen in april aftredend en… helaas niet herkiesbaar. Er blijkt al een naam te circuleren van een mogelijke opvolger en dat maakt het extra spannend: een kwestie van afwachten dus…
Steven memoreerde nog maar eens de initiatiefnemers van onze roeivereniging, hoe zij zich tijdens een wandeling langs de Vecht realiseerden dat er best op de Vecht geroeid zou kunnen worden, alleen … hoe pak je dit aan en waar ga je beginnen? Intussen weten wij dat dit goed is gelukt. Het afgelopen jaar werd er bijvoorbeeld een fantastisch lustrum georganiseerd door leden die zich voor de organisatie spontaan hadden aangemeld. Er was een vlootschouw, een quiz, een fotowedstrijd, aanbieding van een kunstwerk, eierkoekenrace, een lezing, taarten, borrel, barbecue en tot slot een feest met muziek en dansen!

Na het heffen van het glas en het rondgaan van door de tokocommissie perfect verzorgde hapjes was het tijd voor de uitreiking van de trofeeën. In het verleden, op een enkele uitzondering na, werd dit altijd gedaan door Anne Wagenaar, die vorig jaar jammer genoeg bekendmaakte te willen stoppen. Gelukkig werd er opvolging gevonden: wedstrijdcommissaris Frank nam de taak met verve over.20240112-km-prijzen

Allereerst een aantal opvallende gegevens uit de statistieken. Het blijkt dat ruim 78% van onze leden ouder is dan 50 jaar, in de categorie 80+ zijn er zelfs 12 mensen lid van onze vereniging! Aan het eind van 2023 telden we 358 leden (opzeggingen nog niet verwerkt) en dat is hetzelfde aantal als eind 2022. Sinds 2011 zit ons ledenaantal niet onder de 300, met een uitschieter in 2019 van 377 leden. Vrouwen beslaan 60% van ons ledental, de jeugd met 10 leden slechts 3,1%.

Bij het bootgebruik viel op dat de Aalscholver op kop staat met 303 vaarten, geroeid door 304 roeiers, wie dit raadsel op kan lossen wordt van harte uitgenodigd. De tweede meest gebruikte boot is de Waver met 268 vaarten, gevolgd door de Gaasp met 264 vaarten.

Dan de kilometerprijzen: die voor volwassenen is opnieuw glansrijk gewonnen door Cock Vree met 2757 km (257 vaarten) met eervolle vermeldingen voor Sergio Paciello (1750 km) en Sonja van Kalsbeek (1658 km).Bij de jeugd werden de meeste kilometers geroeid door Antoni Zografos met 542 km en 61 vaarten. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Dan was er ook nog de Muydentrofee en die werd gewonnen door Viola (15 keer de sluis gekust..), zij kan de beker aan haar collectie toevoegen.

Het was een gezellige nieuwjaarsborrel en ... de voorbode van een hopelijk mooi roeijaar!Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis