Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Successen op de Dutch International Youth Regatta

Geplaatst op 15-07-2022  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Peter Florijn
Wedstrijdsuccessen Nora en Siem
Afgelopen weekend roeide de Weesper wedstrijdjeugd hun laatste wedstrijd: de Dutch International Youth Regatta op de Bosbaan.
De DIYR is een internationale wedstrijd die sinds twee jaar georganiseerd wordt voor alle junioren in Nederland. De wedstrijd bestaat uit twee soorten races: voor jongere roeiers een 'broken 2k', bestaande uit 1000 meter hard roeien, 500 meter rust, en vervolgens nog eens 500 meter hard.
Voor de gevorderde roeiers is er ook de mogelijkheid om de gebruikelijke 2000 meter te roeien.
 
Namens Weesp deden er op zaterdag vier roeiers mee.
Siem beet het spits af en kon in zijn heat over 2 kilometer lang meekomen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4e plek.
Daarna was het de beurt aan Jaap, die in het J14 veld mocht starten. Hij had de pech dat een aantal jongens hun groeispurt al hadden gehad, en behaalde ondanks een goede race uiteindelijk een 26e plek in een veld met maar liefst 38 deelnemers!
Niels ging vervolgens zoals we van hem gewend zijn hard van start, maar mede dankzij wat stuur-uitdagingen lukte het hem niet deze voorsprong vast te houden. Hij eindigde op een verdienstelijke 8e plek van de 16.
Speciaal voor Nora was er ook een veld voor 'junioren' die geen junior meer zijn: namelijk senioren tot 23 jaar. Direct vanaf de start legde zij haar boot voor het veld, om vervolgens de wedstrijd heel gecontroleerd uit te varen en eenvoudig te winnen!
Tot slot mocht Siem de dag ook afsluiten, ditmaal in een combinatie-ploeg met een roeier van Viking uit Utrecht. Omdat zij beide niet geheel tevreden waren met hun race in de skiff waren ze vastbesloten om sportief wraak te nemen in de dubbeltwee. Met een furieuze start pakten zij de leiding. Ondanks verwoede pogingen van de tegenstanders gaven zij dit niet meer weg, zodat ze het tweede blik van de dag in ontvangst mochten nemen op het erevlot.
22-07-14-diyr-winnars
Zondag ging Nora nogmaals van start, ditmaal in een combinatie met Pampus uit Almere. Slechts een tegenstander had zich ingeschreven in het veld. Al vlak na de start bleek dat de Weesp/Pampus combinatie een maatje te groot was voor de tegenstand, en met maar liefst 47 seconden verschil (!) wonnen zij de 1000 meter. 
 
In totaal dus driemaal blik voor Weesp, en een mooie afsluiter van een lang seizoen!
Petert Florijn
 


Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis