Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Toertocht rondje Amsterdam: zaterdag 8 juni 2024

Geplaatst op 24-06-2024  -  Categorie: Toertochten  -  Auteur: Anneke Harbers

toertocht-rondje-amsterdam-2De toercommissie had voor zaterdag 8 juni 2024 een mooie toertocht rondje Amsterdam georganiseerd van circa 35 km. Met drie pas geslaagden voor de C4X+ namen wij deel met een aantal zeer gevorderde roeiers. Op het laatste moment waren er helaas enkele afmeldingen en na een goede indeling per boot vertrokken we alsnog met drie wherry’s gevuld met proviand. Heerlijk om zo van het vlot van de vereniging weg te roeien. Henk stond op de uitkijk en we konden allen daardoor makkelijk het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken en de sluis in Driemond halen.
Ongeveer elk half uur werd er op het water doorgeschoven zodat iedereen een afwisselende oppositie in de boot had. Het roeien ging ondanks een enkel buitje onderweg vlot en via de Gaasp en de Weesper Trekvaart waren we al tegen 12:00 uur in Amsterdam op de Amstel. Bij Willem III werden we hartelijk ontvangen en schoven we aan voor een heerlijke pauze met koffie, thee en overheerlijke appelschnitt van Kuyt! toertocht-rondje-amsterdam-1

Ondertussen was de zon ook lekker gaan schijnen en vol enthousiasme zetten we om 12:45 uur de tocht voort op de Amstel richting Ouderkerk. Het was vrij rustig op het water en het was genieten van de vele watervogels en al het groen. In Ouderkerk werd om 14:00 uur een korte stop gehouden voor een gezellige lunch op de kant en een kort bezoek aan de St. Urbanuskerk.

Vervolgens ging de route via het Abcoudermeer naar Abcoude waar er volop mogelijkheden waren om het sturen goed in de praktijk te brengen. De behulpzame brugwachter hielp ons om door het smalle water al peddelend het bredere roeiwater van de Gein vol bloeiende waterlelies te bereiken. Heel idyllisch roeien en vlak voor Driemond konden we het niet laten om even aan te leggen bij de boerderij waar ijs werd verkocht. Het laatste stukje terug begonnen we wel de kilometers te voelen. Gelukkig hadden we de wind mee en kwamen wij voldaan en enthousiast weer terug op de vereniging. Wij vonden het als pas geslaagde roeiers een hele leuke dag en zeker voor herhaling vatbaar! 

Veel dank aan Viola en Dennis voor de organisatie van deze heel leuke toertocht! 

Anneke HarbersPlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis