Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Toertocht Spiegelplas - 11 augustus 2023

Geplaatst op 14-08-2023  -  Categorie: Toertochten  -  Auteur: Gerda Bremer

spiegelplastocht-1Na dagen van veel regen brak de dag van de toertocht naar de Spiegelplas zonovergoten aan, met verwachte temperaturen van rond de 25 graden.

Regenjasjes en lange mouwen al niet meer nodig toen we om half negen verzamelden bij het clubgebouw.

Rond negen uur vertrokken we mondjesmaat richting de Zanderijsluis met vier wherry’s en vier C-boten waar we allemaal op tijd binnen dreven en de sluis voor ons alleen hadden.

Na de schutting heerlijk roeien in de zon en een lichte bries over de plas richting een van de strandjes. Daar aangekomen de boten op de kant en al pootje badend genieten van de koffie, de vele koekjes en de meegebrachte home-made taartjes. Er werd zelfs even lekker gezwommen.spiegelplastocht-2

Maar het was al snel tijd om op te breken om de plas weer op te gaan, want die lag er echt heel mooi bij met de schittering van de zon op het water en daar kwamen we tenslotte voor: ROEIEN. De tijd vloog om.

Prachtige oversteek van het strandje richting Nederhorst den Berg en onderlangs weer terug naar de sluis. Daar was het inmiddels erg druk met overige boten en de Sluiswachter had een vooruitziende blik. Met al die andere boten zouden we niet tegelijk door de sluis kunnen en hij was zo aardig om een extra schutting voor ons te doen.

Dat werd door onze club beloond met een lekker flesje in cadeauverpakking.

Daarna was het weer richting de Vereniging waar we met elkaar de boten hebben schoongemaakt en opgeruimd, waarna iedereen voldaan huiswaarts keerde. Ik in ieder geval wel en ik verheug op een volgende toertocht.Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Angela Donkers Angela Donkers
15 aug 2023 20:07

wat een feest, mensen - en wat een leuk verslag, complimenten!

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis