Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

We hebben geluk gehad!

Geplaatst op 05-01-2020  -  Categorie: Overig  -  Auteur: Ed Merks

Wij hebben geluk gehad!

Afgelopen vrijdag ontdekten we een grote vuurpijl in het dak van onze vereniging. Dat was even 20-01-05-pijl-in-dak-grootschrikken. Een vuurpijl van ruim een meter lang had zijn kop van meer dan 10 cm geheel in het dak geboord. We moeten er niet aan denken wat er gebeurd was als de Nieuwjaarsnacht niet vochtig was geweest, immers ons houten gebouw met rieten dak is erg kwetsbaar voor Brand. Het zal je toch niet gebeuren dat ons gebouw net als de molen in Bovenkarspel afgelopen nieuwjaarsnacht door een verdwaald stuk vuurwerk in de as wordt gelegd.

20-01-04-05-pijl-in-dak-close-upMet wat halsbrekende toeren op de ladder heeft Frank van Delden samen met Jan Volkering de pijl (ruim een meter lang, zie hieronder)  uit het dak verwijderd.

Tijd voor uitbreiding van de vuurwerkvrije zone van het centrum 20-01-05-lengte-pijl-in-dakvan Weesp naar de Utrechtseweg en omgeving? Ons gebouw maar ook de molens en de huizen aan de vuurlinie zijn naar mijn idee te belangrijk voor Weesp om die door de eenmalige pret van vuurwerk in de as te laten leggen.

Ed MerksPlaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Frank van Delden Frank van Delden
05 jan 2020 18:03

Terecht, Pauli, ik heb de foto's met de vraag om een (uitbreiding van de) vuurwerkvrije zone naar de Gemeente geappt èn gemaild. Er is nog geen reactie. Ook heb ik het Arthur Overkamp laten weten, zo is de Brandweer ook op de hoogte.

Pauli Zuijdhoek Pauli Zuijdhoek
05 jan 2020 14:54

Ik ben erg geschrokken van dit bericht, hoe kwetsbaar is ons gebouw. Wellicht is het een idee om deze foto's en tekst naar de Gemeente te sturen, zodat deze mede gebruikt kunnen worden als extra argument voor uitbreiding van de vuurwerkvrijer zône.

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis