Logo roeivereniging weesp

ROEIVERENIGING WEESP

Sportief op het mooiste roeiwater van Nederland!

Weesper Acht actief op de Head of the River

Geplaatst op 15-03-2024  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Arthur Overkamp

Op zondag 10 maart 2024 was de Heren acht van RVW weer present bij de jaarlijkse Head of the River wedstrijd op de Amstel. Deze race is de laatste jaren de opening van het wedstrijdseizoen en ook één van de grootste wedstrijden van het jaar, wat betreft aantal deelnemers.

2024-03-10-headfoto-herenacht

Nadat de “Vecht” bij Roeivereniging RIC was klaargemaakt, kon vanaf Amsterdam worden opgeroeid naar Ouderkerk. Ondertussen zorgden alle boten ervoor dat ze in de goede volgorde van de startnummers bij de start aankwamen. Voor de start van Blok 2 (om 14.30 uur) waren in de categorie Heren Masters totaal 40 achten ingeschreven.

De Weesper heren startten als 18e ploeg op het 8 kilometer lange parcours. In een lekker baantempo van 28 à 30 slagen per minuut ging het terug naar Amsterdam. De twee achter ons gestarte ploegen van De Eem en de Asser Roeiclub kwamen langzaam dichterbij, maar konden we lang voor blijven. Pas rond de Utrechtse Brug werd de RVW-boot door de beide oplopende ploegen ingehaald. Met aanmoediging van de meefietsende supporters werd op het laatste stuk na de Berlagebrug nog even aangezet voor de eindsprint naar de finish bij Roeivereniging De Hoop. De eindtijd was 30.05´, waarmee door Weesp een 27e plaats van 40 ploegen werd behaald. De eerste plaats in de poule Heren Masters was (zoals al flink wat jaren) in 25.50´voor een combinatie ploeg, met diverse oud Olympiërs, o.a. Sjoerd Hamburger, Nico Rienks en Frans Göbel. Zij gingen dus gemiddeld een halve minuut per kilometer sneller!

Het was weer een leuke belevenis, zeker voor Wout Kranen, op zijn eerste wedstrijd! Daarnaast ook speciale dank voor Guido, voor zijn goede stuurwerk en aanmoediging van de ploeg en voor Michel, die altijd klaar staat voor het botentransport en alles prima regelt!Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Wout Kranen Wout Kranen
18 mrt 2024 18:31

Helemaal eens, Arthur: super om mee te maken!

 

 

Pagina laatst bijgewerkt op 14 augustus 2018

Logo roeivereniging weesp wit ROEIVERENIGING WEESP

Utrechtseweg 17, 1381 GR Weesp
Tel. 0294 - 419 862, ofni.[antispam].@rvweesp.nl
  /roeivereniging.weesp

Boothuis